Skiss #3 - 1 februari 2009

on 1 februari 2009

av Alien Bling

Att skapa efter skiss är roligt och har man ont om inspiration kan en skiss hjälpa väldigt mycket! Jag (Alien Bling) bjuder den här gången på en skiss och ser fram emot fina tolkningar. :D

Maxell, Carola och jag visar hur olika man kan tolka samma - samla inspiration och skapa något eget! *tjatar*

Ladda upp ditt alster i din blogg och skriv en kommentar med länk till ditt inlägg. Har du ingen blogg kan du alltid maila oss på skrotboken@gmail.com så fixar vi det åt dig. Den 14:e visar vi upp utvalda alster, men tänk på att du måste ha visat oss ditt alster senast den 10:e för den chansen.

Du kan läsa allt viktigt i maxells inlägg, länken till det hittar du längst ner. *pekar*


Skiss av Alien BlingJag följde skissen ganska exakt. Jag stämplade med alfabetsstämplar för att skapa en bakgrund. Kissen är en stämpel från Stämpelboden och färglagd med promarkers!
Kort av Alien BlingDirekt när jag såg Evelinas skiss kom jag att tänka på att den passade för att klä om en burk. Grabbens pennor stod i en oklädd burk och det var bara att sätta igång.

Vad passar bättre än att tolka ränderna eller remsorna som regnbågen? Jag la till en remsa för att få med alla regnbågens färger. Texten i ramen är en klassiker. Den passar prefekt för ibland, ja ibland vill han måla - hela världen. :)

Målarburk av maxellNärbilder för att visa hur skissen tolkats.
Foton av maxell


Jag valde att vända på skissen och gjorde en lo. Fotot har jag fixat till i programmet Comic Life. I programmet finns det färdiga mallar, fonter, ramar och diverse annat roligt. Det är bara att dra fotona dit man vill ha dem så passas de in i rätt storlek etc.

En färgsprakande kombination vart det och det passar mig som handen i handsken.

Layout av Carola


Skrotbokens länkar
Vi skissar och skapar - information av maxell

3 kommentarer:

Gunilla/Nilla sa...

Mycket fint att kika på!
Många härliga tips och ideér.

Ha en bra dag
/Gunilla

Miapuh sa...

snygg skiss :) vi har gjort ett kort efter den :D
http://miapuh.blogspot.com/2009/02/valentinekort.html

:D

Gunsan sa...

Sent om sider så har jag faktiskt scrappat den här skissen, men den har funnits med i bakhuvudet hela tiden. Så när jag såg mina fiiina MME-papper VISSTE jag bara.
http://pysseloprat.blogspot.com/2009/02/annat-kif.html