av Pippin

Idag skall jag presentera en variant av det populära stafflikortet. En enkel förändring i den traditionella vikningen och du får ett nytt och spännande resultat.


Det färdiga kortet
Vinklat stafflikort av Pippin


Detta behöver du:
- Kortstomme i valfri storlek (jag använder här 30 x 15 cm)
- 2 st bitar mönstrat papper i samma storlek som den vikta kortstommen (i mitt fall 2 st à 15 x 15 cm)
- eventuellt en bit cardstock (här 15 x 15 cm) om det mönstrade pappret till framsidan är tunt och behöver mer stadga
- ett motiv till framsidan
- diverse dekorationer
- lim eller dubbelhäftande tejpJag har använt material från det fina sponsorpaketet från Designat.
Fantastiskt vackra papper, band och bokstavsstickers, samt glitterbrads och små söta knappar. Blommorna och fjärilarna har jag stansat ut av papper som fanns i sponsorpaketet.


Så här gör du:
Tag din kortbas 30 x 15 cm och vik den på mitten så du får ett dubbelvikt kort i storlek 15 x 15 cm.


Du ska nu vika den ena delen av kortbasen diagonalt mot insidan (spelar ingen roll åt vilket håll diagonalen blir).

Fäst det ena mönsterpappret på den av kortets "insidor" som inte är vikt. Det är denna sida som blir det öppnade kortets botten.

Om det mönstrade pappret till framsidan är tunt måste du limma på cardstock på baksidan. Jag har dekorerat färdigt framsidan med mitt motiv, det är då lättare att se hur framsidan skall fästas på diagonalen.


Kolla noga att framsidan kommer rätt.Sätt dubbelhäftande tejp på diagonalen, den sida som är neråt om du stänger kortet. Vik "upp" diagonalfliken igen så kortet ligger vanligt dubbelvikt. Ta av skyddspappret på limremsan alternativt tejpa/limma i kanterna.

Nu gäller det att minnas hur framsidan skulle placeras. =)
Placera kortets framsida ovanpå kortet så att kanterna stämmer överens med varandra och så att diagonalens tejp/lim fäster i framsidans baksida.
Själva kortet är nu klart. Testa att vikningen fungerar och dekorera vidare på kortets bottendel. Tänk på att låta någon dekoration stå upp lite från underlaget så att kortet kan bli stående öppet.


Här ser du när jag dekorerat kortet. Jag tycker det är fint när man sätter blommor på kortet och sen fortsätter med blommorna på delen under, så det ser ut som om blommorna fortsätter. Kortet får också stöd att stå upp från blommorna. Men detta är ju bara ett exempel på dekorationer. Du kan själv hitta på nåt annat.Här en närbild på blommorna.


Lycka till!

Länkar
designat - Webbutik
designat - Blogg
designat - Facebook


Skrotbokens länkar
Vi presenterar designat - månadens sponsor maj 2011
Maj månads tävling - Pastellfärgat 80-tal med paisley
Maj månads sponsor - Inspirationsalster, del 1

1 kommentarer:

ElinÅ sa...

Vilken fin variant på vikningen! Och jag håller med, det blev jättesnyggt när du "fortsatte" med blommorna på nederdelen!