Pricka in trenden

on 19 april 2009

av maxell

Stora, små, många eller få. Prickar är rätt i vår. Vi skapar med prickar för att pricka in trenden.

Det är inte långt att ta steget från påskens alla ovala äggformer till helt runda eller sfäriska former. Prickar är - och har väl i princip alltid varit - totalrätt.


Jag tycker om att skapa i cirklar. Här har jag kombinerat de stora med små och det är härliga prickar överallt.
Kort av CarolaPrickar passar alltid in, om det så är över en hel vägg eller bara i ett litet hörn av ett papper...

I denna layout lekte jag vidare på prickarnas runda former, och dekorerade därefter med massa runda knappar och en bubbligt mönsterklippt bård. Prick-mönsterpapprena är valda till att matcha fotot, förutom de lilarosa prickarna som skapar en snygg kontrast.

Layout av Metal_MinishPrickar var ett givet tema för det här fotot på den spexige grabben. Såväl han som prickar gör mig helt enkelt glad.

Alla mönsterpapper på denna layout är från ett och samma papper. Det är fram- och baksida där jag först hittade en mönstrade bas och sedan detaljer. Till det la jag till ytterligare några prickiga och färgmatchade dekorationer. Jag gillar färgkombinationen. Att bara använda en stark färg - turkos - mot det svarta och vita är effektfullt. Mer behövs inte med en helprickig och totalspexig bas. :)

Layout av maxellPrickiga närbilder
Foton av maxell


Ett bra tips för att åstadkomma härliga prickar i grunge är att stämpla med bubbelplast. Tänk på att bubbelplasten kommer i olika storlekar och den uppmärksamme kan variera storleken på sina stämplade prickar. Det går också att stämpla prickar med vanliga runda stämplar i olika storlekar. Använd linjal eller ögonmått och stämpla ett eget mönstrat papper eller direkt på det du skapar. Egentligen kan vi använda vad som helst som är runt för att stämpla prickar. Några fler exempel är (vin- eller konjaks)korkar, en liten sudd som sitter på en blyertspenna, en utstansad prick i skumgummi som monterats till en stämpel, en utskuren prick ut ett suddgummi och så vidare. Leta hemma och du kommer säkerligen att hitta något som du kan använda för att stämpla prickar. Lämna gärna en kommentar med tips om vad som ger prickar- eller prickmönster i vårt skapande.

Skrotbokens länkar till trendspaning
Pippi på fåglar av maxell

0 kommentarer: