av Birgitta/Bi

Har du någonsin funderat över vad som skulle hända om flera skapade med samma foto/bild? Här kan vi få reda på det. Vi hoppas på en riktigt stor uppslutning så vi alla kan få glädjen av att se hur lika/olika vi tänkt omkring samma foto/bild.

Vanliga bloggutmaningar
Du har säkerligen stött på en och annan utmaning i forum och bloggar där den som håller i utmaningen vill få dig att skapa utifrån ett visst tema, en skiss, olika detaljer som måste eller inte får vara med och så vidare. För alla dess utmaningar gäller att du skapar med det du har av egna bilder/foton utifrån olika kriterier. Här vänder vi på steken. Vår tanke med denna utmaning är att du skapar det du vill och på det sätt du vill men utifrån samma motiv.

Vintermotiv i egen stil
Det är helt och hållet upp till dig som vill anta utmaningen, att fritt skapa utifrån denna bild. Layout, kort, digitalt alster, en hybrid, något altrat eller ja vad helst du kan komma på. Fotot/bilden skall finnas med i/på det du skapar.


Vi skapar från samma - nummer 2
Foto av Karolina Zachhau för Skrotboken

Viktig information
Eftersom bilden är fritt nedladdningsbar gäller att den inte får visas i bloggar och så vidare utan hänvisning till fotograf eller bildägare. Se vår information i samband med bilden. Det är inte heller tillåtet att massproducera eller sälja alster med fotot på utan särskild tillåtelse. Kontakta i så fall den bildägare vi informerat om/länkat till.

Laddar ner bilden gör du enklast genom att högerklicka på bilden och sedan välja alternativet "spara bild som". Välj sedan var på din dator du temporärt vill spara bilden. Alternativt: högerklicka, kopiera genväg och ladda upp i webbarkiv. Glöm inte ta bort bilden igen när du är klar med ditt projekt eller markera vem som är bildägare i din bildinformation.

Skicka in ditt alster via e-post till Skrotboken. Märk då e-brevet med "Vi skapar samma - nummer 2" alternativt kan du lämna en kommentar till detta inlägg och där lämna en fungerade direktlänk till blogg/motsvarande där du visar upp din bild.

Nedan visar vi ett par exempel att inspireras av.


Direkt när jag såg fotot så tänkte jag frost och kyla, ville använda kalla färger för att framhäva det kalla i bilden.
Credits till deltagarna i Blog-train Frostee för alla härliga digitala vinterset dom skapat och som jag använt mig av här.

Digitallayout av Skberg74Min tanke med detta kort var egentligen en annan men efterhand som arbetet fortskred blev reultatet något helt annat.
Det syns dåligt på fotot (som fick tas trots att det var rent för mörkt) men färgskalan är i lätt beige nyans med ljust bruna och gammelrosa linjer. Mellan silverlinjerna och själva fotot är det vitt glitter. Glitter som ser ut precis som rimfrosten på nyponkvisten vilket gör att "kylan" vandrar ut på omgivande mönsterpapper.

Kort av Bi


Nu ser vi fram emot att få se din tolkning - där du använt fotot som Karolina delat med sig av.

Skrotbokens länkar
Vi skapar från samma bild - nummer 1 av Bi

3 kommentarer:

Lillsnörpa sa...

Vilken härlig blogg! Mycket inspiration! Tackar! /Lillsnörpa

Karolina Zachhau sa...

Vad kul att en av mina bilder har dykt upp här! Spännande att se scrapbooking resultaten! :)

Arvet sa...

Hoppas du blir nöjd med vad vi gjort av din bild. Vi har ju glädjkande nog fler på lager!
Återigen tack för att du delar med dig. =)