av Birgitta/Bi

Att mammor också kan var fräcka och sexiga är väl inte första tanken som föresvävar ett barn men idag skapar Skrotbokens inspiratörer piffiga alster till mor. Inspiration finner vi i filmen och Paris välkända nöjesetablissemang Moulin Rouge!

Om en vecka är det dags för Mors Dag. I år tänkte vi lämna alla fina barnteckningar åt sidan och ge plats för den raffiga mamman. Utan alla som helst andra jämförelser finner vi inspiration i följande bild.


Moulin Rouge vid Place Blanche i Montmartre i Paris.
Royalty free picture

Denna nattklubb som öppnades 6 oktober 1889 har genom åren bjudit på inspiration till många konstnärliga verk. Till exempel finner vi målningarna med La Goulue; en av dansöserna, som avporträtterades i några av Henri de Toulouse-Lautrecs målningar från Moulin Rouge. Vi hoppar dock till mer nutida verk och väljer att uppmärksamma filmen Moulin Rouge idag.

Moulin Rouge - filmen
Den 18 maj 2001 hade den amerikansk-australiensiska långfilmen; med samma namn som den Parisiska nattklubben, premiär i USA. Filmen som regisserades av Baz Luhrmann hade bland annat skådespelare som Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo och Jim Broadbent i rollerna. Handlingen i filmen bygger i stort på ett annat verk nämligen boken Kameliadamen av Alexandre Dumas d.y.

I korthet handlar filmen om den förbjudna kärleken mellan Satine (Nicole Kidman); stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge, och den unge poeten och författaren Christian (Ewan McGregor).
Utöver fantastiska kostymer är filmmusiken värd ett kapitel för sig med den ena storstjärnan efter den andra.

Vi inspireras av denna flmpremiär genom att skapa alster till mor, inspirerade av bilden på den ursprungliga "röda kvarnen"; platsen där cancan slog igenom, och där varje alster dessutom dekorerats med minst två öljetter.
Chruss har som vanligt passande stämplar i sitt förråd. Här fångar hon känslan på ett perfekt sätt ...


Jag har stämplat på glossy papper och sedan duttat in med olika färger av distresser.
Kort av Chruss

Tussling använde sig av inspirationsbilden till mer än inspiration.


Ett mors dags kort på temat Moulin Rouge där jag använt mig av inspirationsbilden i bakgrunden och byggt vidare på temat utifrån den. En bild på ett par kvinnoben, en svart swirl, en silversko och röda blommor var vad jag hittade i mina gömmor!
Kort av Tussling

Från vackra (dansanta) ben är det dags att frossa loss i öljetter. Nu är det dags att snöra livet ...


Ett fräckt kort till en fräck mamma. ;)
Jag hade ett ark med krokodilmönstrad vinyl som passade till temat och matchande öljetter.

Kort av Hozzan

Sist ut har vi ännu en korsett men denna är i 3D.


En korsett till en fräck mor i morsdagspresent! Ja varför inte?!
Korsett av carolinapyssligBaksida med snörning
Korsett av carolinapysslig

Förstår inte riktigt varför men av någon anledning ger carolinapyssligs alster en särskild referens till filmmusiken eller rättare till en av artisterna. ;) Sångerskan och ikonen Madonna som i filmen medverkade med både Material Girl och Like a Virgin.
Nedan finner du som vanligt länkar till tidigare publicerade inlägg. Idag med referens till Mors dag men också till inlägg där det finns alster med "kvinnliga" förtecken.

Länkar
Moulin Rouge, Engelska Wikipedia


Skrotbokens länkar
Steampunk med kvinnliga inslag av maxell
Kurviga former av Pippin
Spets, tyll, hyskor och hakar - Inspiration med pinuppor av Bi
Vi firar mamma med en cupcake! av Pippin
Mors dag med Pingstens röda band! av Pippin
Vi firar mamma av Sam

0 kommentarer: