Vi presenterar - Diana Islas

on 24 februari 2014

av Birgitta/Bi

Vid mitt senaste besök på Teneriffa hade jag glädjen att möta Diana Islas. Idag ska även du få den äran att göra hennes bekantskap.

Som jag berättade i gårdagens inlägg om butiken La Galeria Bellas Artes så har de numera kurser och träffar inom scrapbooking. Ledare/lärare för dessa är Diana Islas som jag passade på att få en liten intervju med.

Berätta lite om dig själv
Hej allihopa!
Jag heter Diana Islas. Jag föddes i Mexico men har nu bott på Teneriffa i flera år. Redan som barn var jag väldigt kreativ och har alltid varit intresserad av allt som har med design och utsmyckning att göra. Jag är enormt förtjust i att lära ut nyskapande saker till andra och att inspirera dem att släppa ut sin kreativitet. Jag älskar scrapbooking, framför allt vintage och shabby chic.

Cuéntanos un poco sobre ti misma
Hola a todos!
Mi nombre es Diana Islas, nací en México pero llevo muchos años viviendo en Tenerife. Desde que era una niña he sido muy creativa, siempre me ha interesado  todo lo relacionado con la decoración y el diseño. Me apasiona enseñar a la gente cosas innovadoras y hacer que saquen su creatividad, soy una enamorada del scrapbooking y mis estilos favorito son el vintage y shabby chic.Diana Islas

Hur länge har du hållit på med scrapbooking och kortmakeri?
Jag kom i kontakt med det för ca 4-5 år sedan. Det var som om en dröm uppfyllts. Äntligen fanns det vackra papper med ett brett urval av stilar, färger samt verktyg som tillät att jag kunde arbeta ännu bättre och förbättra mina alster.

¿Hace cuanto tiempo que te dedicas al scrapbooking y al cardmaking?
Lo descubrí hace 4-5 años aproximadamente, fue como si mi sueño se hubiese hecho realidad, por fin existían hermosos papeles con una amplia variedad de gustos, colores y herramientas con las cuales podía perfeccionar mis trabajos.

Enligt vad jag har förstått håller du kurser på olika håll på Teneriffa, hur började du med det?
Från allra första början var scrapbooking bara en hobby för mig, men mina vänner och bekanta började visa intresse för mina verk och ville också lära sig. Scrapbooking var inte så känt på Teneriffa då men med tiden började jag få en större efterfrågan från andra som också ville lära sig. Det var då jag började hålla kurser.

Por lo que he entendido te dedicas a dar varios cursos en distintos sitios en Tenerife, ¿cómo empezaste a dar cursos?
Al principio era un hobby para mí, pero mis amistades y conocidos se interesaban por mis trabajos y  querían aprender a realizar scrapboking, porque en Tenerife aún no era muy conocido y con el tiempo empecé a recibir más demanda de gente que quería aprender y así comencé a impartir los cursos.

Vad är det för typ av kurser som du håller? Håller du kurser i olika nivåer, teman?
Jag genomför kurserna på två sätt:
- I den första arbetsformen ger jag en introduktion till scrapbooking. Jag håller en 4-timmars workshop där vi går igenom och arbetar med grundtekniker och avslutar projektet på samma dag.
- I den andra arbetsformen håller jag lektioner en gång i veckan så deltagarna (tjejerna) hinner lära sig många olika tekniker
¿Qué tipos de cursos das? ¿Hay distintos niveles, temas?
Lo trabajo de dos formas.
- La primera modalidad es el descubrimento al scrapbooking, un taller de 4 horas donde se aplican técnicas básicas y finalizan el proyecto el mismo día.
- La segunda modalidad son clases una vez por semana donde las chicas van descubriendo una amplia variedad de técnicas.


workshop boxar/ taller cajas


Vilka är det som besöker dina kurser?
De flesta bor på Teneriffa, även om det är folk från många olika nationaliteter.

¿Qué tipo de personas participan en tus cursos?
La mayoria vive en Tenerife, aunque participa mucha gente de diferentes nacionalidades.

Hur många fasta grupper håller du i?
Ca 5-6 grupper per vecka men jag kan inte säga exakt hur många som deltar varje gång.

¿De cuántos grupos permanentes estás encargada?
No sabria decir exactamente cuanta gente acude, aproximadamente entre 5 y 6 grupos a la semana.

Är scrapbooking populärt på Teneriffa? Hur många håller på med det?
Det har blivit allt mer populärt den senaste tiden. Det finns många som fortfarande inte känner till scrapbooking, men jag lägger märke till att intresset för att lära sig ökar för varje dag.

¿Es scrapbooking popular en Tenerife? Aproximadamente, ¿cómo es de frequente?
Está empezando a ser popular hace poco tiempo, hay mucha gente que aún no lo conoce, pero cada día noto más interés en las personas por aprenderlo.

Håller både män och kvinnor på med scrapbooking och korttillverkning?
Hittills har jag bara haft kvinnor på mina workshops men jag tycker att jag får mycket bra ideér/förslag från män.

¿Son scrapbooking y cardmaking actividades que tanto hombres y mujeres las ejercen?
A día de hoy solo son mujeres las que han participado en talleres, aunque las opiniones de los hombres son muy buenas.scrapträff med tjejerna/chicas scrap


Skiljer sig scrapbookingen på Teneriffa/i Spanien, sig åt om man jämför med andra länder, särskilda trender och så vidare.
Ja, det finns många stilar men i Spanien håller man kanske mest på med stilar som Modern, Clean&Simple, Vintage, och fristil. Det är svårt att jämföra för alla har olika stil och smak.

¿Hay diferencias entre el modo de hacer scrapbooking en Tenerife/España, comparado con otros países? Por ejemplo, ¿crees que hay determinadas modas o estilos?
Si, quizás en España les gusta. Hay mucha variedad de estilos, aunque la más común es  estilo Modern, Clean & Simple, Vintage y estilo libre. Es difícil comparar porque hay mucha gente con distintos gustos.

Var finner du/ni inspiration?
Alla designs som jag tar fram är mina egna, men ibland vänder jag mig till olika media för att uppdatera mina kunskaper samt för att förnya tekniker och anpassa dessa till min egen stil.

¿Dónde buscas tu/vosotros la inspiración?
Todos los diseños son míos, pero hay veces que recurro a distintos medios para actualizarme e ir innovando técnicas y adaptarlas a mi estilo.

Var får ni lättast tag på material?
Fram tills för inte så länge sen brukade jag handla via internet för att det var så svårt att hitta material här på Teneriffa. Men nu, lyckligtvis, erbjuder La Galeria Bellas Artes ett brett utbud av produkter och då blir det bekvämare för mig att handla där.

¿Dónde prefieres o se te hace más fácil/cómodo comprar/encontrar material?
Hasta hace poco compraba por internet, porque era muy difícil conseguir material en Tenerife, pero afortunadamente la tienda de La Galeria Bellas Artes cuenta con una amplia variedad de productos, y me es más cómodo hacer mis compras allí.

När började ditt samarbete med La Galeria Bellas Artes?
För ett år sedan

¿Cuándo empezó tu colaboración con La Galeria Bellas Artes?
Hace un año.

Är det något mer du vill berätta för oss/dela med dig?
Jag gillar att varje person får chansen att komma i kontakt med sin egen kreativitet. Det är underbart att kunna genomföra ett projekt där alstret är en produkt av ens egen fantasi. Resultatet kan bli helt otroligt eftersom det även beskriver ens personlighet.
Jag vill tacka Birgitta för möjligheten att kunna delta i Skrotbokens blogg samt alla läsare.
Hälsningar från Teneriffa/Spanien

¿Algo más que deseas compartir?
Me gusta que cada persona logre conectar con su creatividad, es maravilloso hacer un proyecto que ha sido producto de tu imaginación y es impresionante el resultado porque puede lograr describir la personalidad de cada uno.
Gracias a Birgitta por la oportunidad que me dio a participar en Skrotboken y a todos lectores.
Saludos desde Tenerife/España


Gracias Diana!

Ett stort tack till Diana för att vi fick en liten inblick i hennes scrapbookingvärld och tack till Marcia för hjälp med översättning.

Samtliga foton i detta inlägg tillhandahållna av Diana Islas

Skrotbokens länkar
Utländska skattkammare av Bi

2 kommentarer:

La Vikinga sa...

Åh vad intressant! Jag som nyss var på Teneriffa hade ingen aning om att detta fanns!!! VAR på Teneriffa ligger stället som omtalas i artikeln?? I vilken stad, eller adress gärna?

M v h,

Charlotta / La Vikinga

skrotboken sa...

Hej Charlotta!

Mer information om butiken finner du i inlägget som publicerades dagen innan, här finner du det:
http://skrotboken.blogspot.se/2014/02/utlandska-skattkammare.html

Adressen är : Avenida de Suecia 21, Los Cristianos - Arona, Tenerife.
Gatan (Svenska gatan) ligger precis ovanför det stora torget vid kyrkan.

Diana håller kurser på flera ställen men brukar ha kurser i butiken (La Galeria Bellas Artes) ett par gånger i veckan. När jag var där i höstas var det på tisdag- och torsdagseftermiddagar. Vet att Diana höll på att ändra sitt arbetsschema så dagarna kan ha ändrats men fråga bara någon av herrarna Luis så hjälper de dig.

Besök dem gärna nästa gång du besöker ön.

Birgitta/Bi