En lång dag!

on 21 juni 2013

av Pia/Pippin

Idag, den 21 juni, är det som vi alla vet midsommarafton. Men vad alla inte vet är att det idag även är Långsamhetens dag, en årligen återkommande temadag. Det innebär att man denna dag ska ta det extra lugnt, inte stressa och ha bråttom. Det är en dag för eftertanke. Vi har med anledning av detta skapat alster som innehåller orden "En lång dag".

Midsommar inträffar alltid omkring sommarsolståndet. Alltså numera är fredagen närmast sommarsolståndet midsommarafton och följdaktligen är dagen efter midsommardagen. I Sverige brukar man dansa kring midsommarstången eller majstången, vilket egentligen är en tysk sed. I Sverige firar man också Johannes Döparens dag den 24 juni, alltså runt midsommartid. Man äter ofta sill och färskpotatis och många tar en snaps till. Sedan blir det ofta dans kring midsommarstången och senare även annan dans. Ofta är man uppe länge denna dag, vilket även detta passar bra till dagens tema, "En lång dag".

Sommarsolståndet
Idag den 21 juni 2013 inträffar även sommarsolståndet, dvs den dag (eller egentligen tidpunkt) när solen är uppe längst tid under hela året och står som högst på himlen på norra halvklotet, där vi bor. Även detta gör att denna dag blir ovanligt lång.

Här nedan får ni se vad vi hittat på till detta tema. Vi börjar med Hozzans fina layout.


Efter en lång dag...36 timmar...så kom vår kära dotter till oss. Det var en lång väntan väl värd att vänta på.
Layout av Hozzan

Även Kicken har knåpat ihop en layout, men där var väntan en helt annan.


I april var jag och min syster i Stockholm för att gå på Justin Biebers konsert, det var en lång dag fylld av väntan innan han äntligen kom ut på scen. Även om det var många timmars väntan skapade vi många minnen som vi inte glömmer i första hand!
Layout av Kicken

Slutligen har vi här en layout av Samara.


När vi var på Rhodos tog vi en promenad upp på berget i staden för att se vårt hotell från ovan, det var inte direkt en stillsam vandring utan stön pust och flås, trodde aldrig vi skulle komma upp, men när vi väl var där uppe så var utsikten fantastisk. Jag valde att fokusera på bilderna, och ha lite dekorationer eftersom jag hade så många liknande foton.
Ett band och några överblivna swirlar som låg och skräpade blev lagom.

Layout av Samara

Hur firar du och din familj midsommar? Traditionellt eller mot strömmen. Kom bara ihåg att ta det lugnt också, och njut av den underbara svenska sommaren.

Skrotbokens länkar
- Sol, vind och vatten... av Pippin
- Midsommar av Bi

0 kommentarer: