"Ta 12" - Decemberalster

on 9 januari 2013

av Birgitta/Bi

Skrotbokens kreativa utmaning/serie för 2012 hette ”Ta 12”. Idag presenterar vi de alster som kom in under december månad och därmed avslutas denna serie som utformats kring siffran tolv.

Den 12e var månad togs minst ett foto; den som ville vara extra djärv tog 12 stycken eller mer. Dessa foton användes sedan för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. För att serien skulle passa så många som möjligt fanns fler vägar för att deltaga.
För den som varit med under hela förra året finns nu en "årskrönika" över hur det förhöll sig den 12e i var månad. Dokumenterad i ord och bild.
Pippin har gjort ett album till sina månadslayouter.


Jag gjorde ett album där jag har alla mina Ta 12-layouter i plastfickor. Bra när man vill kolla lite närmare på nåt.
Album av Pippin


Månadens ord för december 2012 var: ADVENT/JUL och det är alster på dessa teman som visas upp idag.

Månaden som gick ...
fick vi in fyra bidrag i tid innan deadline, det går dock fortfarande att lägga in bilder via Mr Linky om du inte har hunnit med tidigare.

Advent /Jul
Dagen före Lucia var det dags för dokumentation igen. Att det var många som var fokuserade på detta datum; 121212, var inte så märkligt då det var det sista magiska datumet med jämn sifferkombination på tusen år. Många foton togs det kl.12.12. Själv lyckades jag (Bi) missa det med ett par minuter då jag olyckligtvis fastnade i ett telefonsamtal precis innan =( bättre gick det för Hozzan, mer om det längre ner.
Mitt i adventstid och med julen i antågande är det ofrånkomligt att våra foton och därmed våra alster skildrar just detta.
Tre av bidragen har skapat med både foton och minst ett av orden, även denna månad är det således bidrag enligt alternativ tre som är i majoritet.
Jag själv (Bi) valde dock att lämna orden därhän och skapade enligt alternativ 1 - skapa kring minst ett foto. I mitt fall fick det bli 13 foton. ;)


Den 12e december vaknade vi till en fantastisk morgon. Solen tittade fram för en gångs skull. Städning och julpyntning stod bland annat på schemat för dagen. ;)
Som vanligt eget infärgat papper. Gulddetaljer med Inka Gold får förgylla sidorna.

Dubbellayout av Bi


Alternativ 2
- skapa kring minst ett av månadens ord.

Inga bidrag.

Alternativ 3
- Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.
Detta alternativ valde både Hozzan, Mahlin78 och Pippin att skapa till.
Mahlin78 får inleda.


Så är årets sista "ta 12 foton den 12:e" nu gjord. Detta var en dag då jag hade mycket julfeeling.
Digital layout av Mahlin78

Med tända ljus, snö och granar både inne och ute är det inte svårt att få julfeeling. Pippin bjuder på ett vintrigt landskap.


12.12.12 då var det verkligen julstämning här hemma. Snön dalade utanför fönstret och när ljusen i vår utegran tändes så tog jag ett foto av den. Otroligt vad fort detta året gått, att tänka sig att detta var den sista av årets månadslayouter.
Layout av Pippin

Det är nästan lika magiskt att hela landet hade fått snö redan den 12 december som datumets sifferkombination. Att vi som bor i söder sedan inte fick behålla snön ända fram till jul är en annan sak. Just denna dag var dock snötäckt, solig och lagom kall.


Den 12:e december kl 12.12.12 lyckades jag fota vår digitala termometer och därefter ytterligare 11 foton, därmed var 2012´s album med en layout varje månad avklarad.
Layout av Hozzan

Med dessa alster är nu fjolårets serie avslutad. Tack till alla som har lämnat in bidrag. Det har varit en kul utmaning att med hjälp av foton dokumentera en dag i månaden. Fortsätt gärna med det även om serien slutar. =)

Nedan finner du länkar till de övriga månadernas alster.
Skrotbokens länkar
Information om utmaningen
"Ta 12" - Januari av Bi
"Ta 12" - Februari av Bi
"Ta 12" - Mars av Bi
"Ta 12" - April av Bi
"Ta 12" - Maj av Bi
"Ta 12" - Juni av Bi
"Ta 12" - Juli av Bi
"Ta 12" - Augusti av Bi
"Ta 12" - September av Bi
"Ta 12" - Oktober av Bi
"Ta 12" - November av Bi
"Ta 12" - December av Bi

0 kommentarer: