Förlåt!

on 28 augusti 2012

Marie/missan78

Detta inlägg handlar om att säga förlåt.
I går den 27 augusti var det “Global Forgiveness Day”. Med anledning av detta skapar vi valfritt alster med ordet “förlåt”.


Global Forgiveness Day började firas 1994 i Victoria, British Columbia. Så sakteliga spred sig företelsen och fler och fler människor deltog, media började bevaka och sprida information om dagen. Det blev en nationell dag, “National Forgiveness Day” till mer än namnet.
Efter ett tag ändrades namnet till “Global Forgiveness Day” som det heter i dag. Namnet ändrades för att bättre spegla önskan om en spridning utanför landets gränser. Idag drar Skrotboken sitt strå till stacken genom att uppmärksamma dagen.

I vår tid är det viktigt att kunna be om förlåtelse. Att inte behöva ha en massa olösta konflikter utan att kunna reda ut det som man går och grubblar på. På hemsidan där det står om denna dag hittade jag dessa ord:

"Forgiveness offers the possibility of two types of peace:
peace of mind -- the potential healing of old emotional wounds,
and peace with others -- the possibility of new, more gratifying relationships in the future."
I översättning ungefär:
"Förlåtelsen erbjuder möjligheten till två typer av fred:
sinnesro - den potentiella läkningen av gamla känslomässiga sår
fred med andra - möjlighet till nya, mer glädjande relationer i framtiden"
Att kunna säga förlåt är viktigt.

Förlåt
Att säga förlåt kan vara svårt och kanske kan en början vara att skicka ett kort. Det första alstret är ett kort som cri_kee har gjort.


Jag har gjort ett stafflikort i modell mindre. Denna storlek är perfekt om man vill använda sig av spillpappershögen som har en förmåga att växa ...
Kort av cri_kee

Tänk om vi alla hade varit bättre på att säga förlåt att inte gå och grubbla på saker, vi hade mått mycket bättre tror jag. Nästa alster är också ett förlåt kort.


Hittade ett miniblock med bilder från förr. Den här är klockrent för temat. (Om man har en svartare form av humor...)
Kort av lillylva



Detaljbild av lillylvas kort
Kort av lillylva

Man kan ju göra små misstag också, som man behöver be om förlåtelse för. Nästa kort av Chruss är för en missad födelsedag.


Ska ju öppet erkänna att jag glömt att få iväg grattiskort i tid mellan varven. Så när jag fick se den där Hoppsan-stämpeln var den given i samlingen. Stämplat motivet som är en liten Peacetjej dessutom, målat med MCP (pigmentpennor + lösningsmedel) och stämplat Förlåt + hoppsantexten.
Kort av Chruss

Det sista alstret är en layout, om att be om förlåtelse för något man gör, som att fota någon som inte tycker det är så roligt att bli just fotograferad.


Jag har en förkärlek att fota min man - som verkligen ogillar det väldigt mycket! Så för mig var det här temat perfekt för att göra en förlåt-layout till honom!
Varför jag gillar att foto honom så mycket?! Jag älskar honom - så enkelt är det "

Layout av Mahlin78


Ja, man kan be om ursäkt och förlåtelse på många sätt. Jag tror att det viktigaste är att man vågar erkänna att man gjort något som är fel eller missat något som man borde gjort. Man mår så mycket bättre av att slippa gå och grubbla över saker som blivit fel.
Vad kan då passa bättre än att be om förlåt för att detta inlägg blev försenat, det skulle varit på bloggen redan i går. Men misstag kan ju alla göra. Förlåt!

Länkar

- Global forgiveness day


Skrotbokens länkar

- I seriens magiska värld av Maxell - Ett inlägg om serier, innehåller ett förlåtmigkort
- Mjau för garn av Maxell - Ett inlägg om olika katthändelser, innehåller ett förlåtmig kort
- Skrotboken firar WCMD 2010 - Samlingsinlägg från 2010 med länkar till flera inlägg med kort samt tutorials för olika kort
- Skrotboken uppmärksammar WCMD 2009 - Samlingsinlägg från 2009 med länkar till flera inlägg med kort samt tutorials för olika kort

Fynda på loppis!

on 14 augusti 2012

av Pia/Pippin

Den 14 augusti är det National Garage Sale Day i USA, med anledning av detta har vi skapat alster med loppisfynd vi gjort.

Finns det något roligare än att gå på loppis? Man vet aldrig vad man kan hitta.
Ibland får man fina saker för en spottstyver och andra dagar hittar man ingenting. Under sommaren dyker det upp mängder med loppisar överallt i Sverige.
Det sägs att ordet loppmarknad kommer ifrån de första loppisarna som anordnades, på grund av att de kläder som såldes där var fulla av loppor och löss.

Olika typer av loppmarknader
Det finns egentligen flera olika typer av loppmarknader, som är mer eller mindre permanenta. Till exempel finns det loppisar där man som privatperson kan hyra ett bord för att bli av med sånt som man inte längre behöver, och som anordnas med regelbundenhet i någon byggnad eller ute i det fria.
Det finns även permanenta loppisar som drivs av någon privatperson/företag eller välgörenhetsorganisation i en för ändamålet lämplig byggnad. Dit kan man ofta; som privatperson, lämna in eller sälja sina saker och de säljs sedan vidare. Vidare finns ju även mer spontana loppisar som dyker upp, speciellt under sommaren, till exempel bakluckeloppisar, flyttloppisar eller garageloppisar som anordnas av privatpersoner för ett eller flera tillfällen.

Här visar vi lite av vad vi hittat på loppis. Bland annat vad man kan göra med gamla böcker och nothäften. Vi börjar med Chruss som gjort ett fantastiskt vackert kort.


Sprang bara förbi ett bakluckeloppis häromdagen och hittade en billig bok jag kunde slakta utan dåligt samvete.
Brevid boken låg en fin bit spets som jag fick gratis av tanten för hon ville bli av med biten. Den var inte lång men för kortmakare behövs inte mycket.
Jag har lite ärvd spets som är både knypplad och virkad men jag kommer mej inte för att använda dem i pysslet så när jag snubblar över fina bitar ute så är jag på direkt ... den här biten är knappt en cm bred och så skir och vacker, precis som fjärilarna.

Kort av Chruss

Jag, Pippin, har också hittat en fin bok på loppis. Den har jag använt.


Jag kan ju inte låta bli loppisar, springer in med detsamma om jag ser en.
På detta kort har jag tagit en bild från en bok om krukväxter som heter "Hemmet blommar", som jag har köpt på loppis för en billig peng. Sen har jag på en bakluckeloppis fått tag på några riktigt fina gamla hyllkantsband, varav den ena är med fina blå blommor. Den har jag använt här.

Kort av Pippin

Även Samara har använt bokblad till sitt alster.


Jag hade sån tur för två år sen när jag var på en loppis, att jag fick några gamla trasiga böcker från 1800 talet, de är så vackra att scrappa med.
Till den här bilden av farmor använde jag ett band och en spets, också fyndade på loppis, och ett journalingblad med en urtavla för att visa att sidan handlar om gamla minnen.

Layout av Samara

Kosepute har också använt sig av papper hon köpt på loppis, nämligen notblad och papperspåse.


Jag har hittat både ett gammalt nothäfte och en bunt med gamla papperspåsar på loppis. Papperspåsen blev till fotomatta på min layout.
Till dessa gamla nötta saker passade det bra med ett foto från slutet av 20-talet på min farfar och hans syster.

Layout av Kosepute

Brukar du också gå in på loppisar? Det är svårt att låta bli, eller hur!? Alla vill ju göra en bra affär och hitta dyrgripar till en billig peng.

Skrotbokens länkar
- Svenska spetsar av Mahlin78 - Inlägg från 2012 där Pippin gjort ett kort med, bland annat, gamla spetsar som hon köpt på loppis.
- Krya på dig av Pippin - Inlägg från 2012 där Kosepute gjort ett kort med, bland annat, en bild från en gammal läkemedelsbok som hon köpt på loppis.
- Det finns ens sång om allt av Pyssellina - Inlägg från 2012 där Hozzan gjort en layout med, bland annat, notpapper, som hon köpt på loppis.
- Kaffe - Kaffetåren den är bra av Bi - Inlägg från 2010 där Kosepute gjort en layout med, bland annat, en gammal sked som hon köpt på loppis.

"Ta 12" - Augusti

on 9 augusti 2012

av Birgitta/Bi

Skrotbokens kreativa utmaning/serie för 2012 heter ”Ta 12”. Idag presenterar vi nya ord samt presenterar alster från juli månad.

Nederst i detta inlägg finner du mer praktisk information om serien men vi börjar med att presentera månadens ord.
Månadens ord för augusti 2012 är FEST/VARDAG

När du skapat färdigt och publicerat i din blogg länkar du direkt till ditt inlägg här:



Deadline är den 5 september.

Månaden som gick ...
fick vi in två bidrag i tid innan deadline, det går dock fortfarande att lägga in bilder via Mr Linky.
Orden vi fick att skapa kring i juni var SEMESTER/LEDIGHET

Då har vi kommit in i augusti och för en del återstår att fira semester medan det stora flertalet har börjat återvända till sina arbeten. Inom kort börjar skolorna och med det återgår allt till vardagen igen. Som tur är med avbrott för en del mer eller mindre spontant anordnade fester. Augusti ger rika tillfällen till fest och glam. Hoppas du kan få ta tillvara på dessa tillfällen.
Trots att sommaren har varit regnig hoppas jag att semestern har fått vara givande och att ledigheten har väckt nytt liv i både kropp och själ.
Dagens bidragsgivare har båda fastnat för att använda både bild och ord för att skildra den 12 juli, det vill säga enligt alternativ tre.
Alternativ 1
- skapa kring minst ett foto.

Inga bidrag

Alternativ 2
- skapa kring minst ett av månadens ord.

Inga bidrag.

Alternativ 3
- Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Mahlin78 hade förvisso inte semester men valde att ta vara på dagen ...


Utan att ha semester så gjorde jag det bästa för att få en semesterkänsla! Morgonpromenad, byte till sommarkläder efter jobbet var lite av det jag gjorde.
Digital layout av Mahlin78

... som om det var en semesterledig dag. Det gäller att passa på då tillfällena bjuds, eller hur?
Denna sommar har man fått ta vara på de få tillfällen med sol som har bjudits. Precis som för många andra denna dag möttes Pippin av regn och rusk då hon kikade ut.


Juli i år har inte varit rolig. Blött och kallt och inte var det bättre den 12 juli. Regnet öste ner, himlen var helt grå och det blåste kyliga vindar från fjällen. Inte mycket till semesterväder!
Layout av Pippin

Själv befann jag mig i Dalarna där några lata men regniga veckor firades. Den 12 juli var regnig och vi eldade i vedspisen för att få upp lite värme i huset.
Vi har precis kommit hem så några foton har jag inte hunnit få utskrivna ännu. Min månads layout för juli kommer dock att läggas in via Mr Linky så snart jag får möjlighet.
Har du; liksom jag, inte hunnit med ännu, är som sagt loppet inte förbi - du har fortfarande möjlighet att lägga in ditt alster via juli månads inlägg - följ länk i högermarginalen.

Nu är det snart dags att ta nya tag! På söndag är det dags igen. Glöm inte ta fram kameran då. =)

Information om "Ta 12"
Serien bygger på siffran tolv, på vilket sätt framgår när du läser vidare. För att serien skall passa så många som möjligt finns fler vägar för att deltaga.
Alternativ 1
Den 12e var månad tas minst ett foto; den som vill vara extra djärv tar 12, som sedan används för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. Det blir alltså ett nytt alster var månad.

När året är slut kommer du att ha 12 layouter/kort/Art Journals med fotodokumentation från året som gick.

Alternativ 2
Den 9e var månad presenteras månadens ord. Låt dig inspireras av dessa ord och använd minst ett av dem på ditt alster, oavsett om det är en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal.

Alternativ 3
Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Lämna in ditt alster...
När du är klar laddar du upp ditt alster med hjälp av "Mr Linky", ovan under månadens ord.

En gång per månad, i samband med presentation av månadens ord, presenterar vi ett urval av de inkomna bidragen. Blir det ditt bidrag som visas upp? :)

Deadline för att vi skall hinna få med ditt bidrag är den 5e i var månad.

Det är naturligtvis möjligt att deltaga precis så mycket eller litet man själv vill. Var med de månader du hinner och kan. Vi hoppas du skall finna denna utmaning rolig och inspirerande.

När året är slut kommer du att ha en trevlig dagbok över året som gick eller alternativt en kortsamling för hela året.

Eventuella frågor kring utmaningen skickas till skrotboken(snabel-a)gmail.com märkt "Ta 12".

Lycka till!

Skrotbokens länkar
Information om utmaningen
"Ta 12" - Januari av Bi
"Ta 12" - Februari av Bi
"Ta 12" - Mars av Bi
"Ta 12" - April av Bi
"Ta 12" - Maj av Bi
"Ta 12" - Juni av Bi
"Ta 12" - Juli av Bi

Carl Malmsten

on 6 augusti 2012

Mahlin78

Den 13e augusti är det 40 år sedan pinnstolens fader, Carl Malmsten, dog. Med anledning av detta skapar vi alster inspirerade av den mest kända pinnstolen - Lilla Åland.

Det var en ståtlig kyrkstol på Åland som inspirerade Carl Malmsten att 1942 designa nationalklenoden pinnstolen Lilla Åland.
Redan 1909-1910 gick Malmsten som snickarlärling i Stockholm, och 1916 vann han en tävling som handlade om att rita nya möbler till Stadshuset i Stockholm.

Pinnstolarnas pinnstol
Det var på en slöjdkurs på Finnströms Kyrka 1938 där Malmsten deltog, som han ritade av pinnstolar som stod längs väggen i kyrkan. Genom att han förfinade formen och proportionerna för att stolen skulle bli bekväm att sitta på, kom så resultatet pinnstolarnas pinnstol - en eftertraktad designklassiker som aldrig går ur tiden.
Just Lilla Åland finns i flera utföranden och färger och med tiden har det presenterats kopior eller snarlika stolar. Var därför uppmärksam om du söker den äkta stolen.

Capellagården
1957 hade Malmsten lämnat Stockholm och flyttat ner till Vickleby på Öland där han 1960 startade Capellagården, en skola för gestaltande arbete. Det är även på Vickleby kyrkogård som Malmsten ligger begravd.
Idag drivs det förutom internatskola även en trädgårdsbutik där man kan handla ekologiska varor, man kan strosa i trädgården som är i konstant förändring, besöka elevernas sommarutställningar men inte att förglömma även besöka gården under Skördefesten som går av stapeln i slutet av september.

Mer information kring Carl Malmsten och bland annat Capellagården finns i länkarna längst ner i inlägget. Nu över till inläggets alster som är gjorde med Lilla Åland som inspiration. Först ut en bild på själva stolen.


Carl Malmstens pinnstol Lilla Åland.

Det är ju inte alltid pinnstolar är det bästa vi människor vet om...


Pinnstolar har jag en slags hatkärlek till. De stora stolarna när man var liten (nåja, de var inte såååå stora men mina ben var korta...) och de var hårda att sitta på länge när man var och hälsade på mormor och morfar. Många gånger kom morfar med en kudde till mej, jag kom ju högre upp men det bästa var att det gjorde inte så ont att sitta länge. Sedan har jag sett ommålade stolar som hade stora kokor av färg här o var, grälla färger m m så jag hade lite svårt för dem och ville inte ha pinnstolar i min egna första lägenhet. Men när jag sett fina stolar numera så väcker de minnen till liv....
Kort av Chruss

Ibland kan det behöva förtydligas att man ska sitta ner!


Det blev ett minikort med en uppmaning. Jag valde att stilisera bilden av en stol kort och gott.
Kort av lillylva

Det finns ju även stolar som är bekväma.


Jag har inspirerats av den randiga ryggen på stolen, vilket blev det randiga pappret. Och så har jag även inspirerats av det man gör på en stol, sitter. Fast man sitter nog lite bekvämare i en bilbarnstol än en pinnstol, trots att båda stolarna kan få en att vrida sig av obekvämlighet och uttråkning. =)
Layout av Kosepute

Att sörja materiella ting måste man också får göra!


Har en "lilla Åland" av Carl Malmsten i min ägo. Från början var det fyra men tjuvarna tog tre så nu har jag bara min "Ensamma stol" kvar...

Med spillbitar som jag häftat ihop under fotot med vanlig häftapparat, ett enkelt tips från mig, för då behöver man inte tejpa ihjäl sig.

Layout av Hozzan



Fågeln upptill i det vänstra hörnet får symbolisera en tjuvaktig skata...
Närbild på layout av Hozzan

Att hitta kopplingar till teman på andra sätt än bara genom kreativt pysslande är helt underbart!


På väg hem från stan; en av dessa regniga försommardagar, sprack plötsligt molnen upp och solen kämpade fram ett några solstrålar genom molntäcket. Jag slogs då av tanken att Carl Malmstens stol tappat ett T och nu blivit SOL istället. =) Solstrålarna som spreds ner mot marken såg ut som en upp- och nedvänd pinnstol.
Layout av Bi


När jag fick detta tema att skriva om visste jag väldigt lite om Carl Malmsten och hans verk. Men ju mer jag läste på desto mer intressant blev det! Som boende i Kalmar blev ju ett besök på Capellagården helt klart nödvändigt! Så en dag i somras styrde jag och maken bilen dit för ett besök.


Huset som syns utmed vägen är det första man möter när man rullar fram med bilen. Vi valde dock att gå in via plantförsäljningen och huset uppe till höger.
Bilder från Capellagården



Vackra odlingsvyer!
Bilder från Capellagården



Här har man jobbat med den underbara öländska kalkstenen.
Bilder från Capellagården



Området kring butiken var väldigt inspirerande, och självklart blev det lite shoppat, bland annat en ny ros till min rabatt här hemma.
Bilder från Capellagården


Länkar
- Carl Malmstens hantverksstiftelse
- Capellagården


Skrotbokens länkar
Skapat med inspiration från en känd design eller designer
- Vi inspireras av Alvar Aalto - del 2, alster av Bi - Inlägg från 2011 där vi funnit inspiration i Alvar Aaltos kända vas Savoy
- Utmaning i februari - Vi inspireras av Alvar Aalto av Bi

Skapat med inspiration från en given bild
-Med inspiration av Rembrandt av Pyssellina - VAD <--- Här läggs inlägg med inspiration från valfritt verk av Rembrandt in
- Titanic av missan78 - Inlägg från 2012 där var alster är inspirerat av en affisch för Titanic
- Utmaning - Pensionat Paradiset - Utmaning att inspireras av filmaffischen för Pensionat Paradiset
- Alster för utmaning Pensionat Paradiset av maxell - Alster skapade från ovanstående utmaning att inspireras av filmaffischen för Pensionat Paradiset
- Tavelstöld av maxell - Inlägg från 2010 där alster är skapade med inspiration från en egenvald tavla
- Tavelstölderna fortsätter... av Bi - Inlägg från 2010 där alster är skapade med inspiration från en egenvald tavla
- Carl Michael Bellman av Bi - Inlägg från 2010 där alster är skapade med inspiration från en bild på Carl Michael Bellman och musik
- Vi hämtar inspiraton från böcker av maxell - Inlägg från 2010 där alster är skapade med inspiration från ett egenvalt bokomslag
- En kunglig maskeradutstyrsel av maxell - Inlägg från 2010 där alster är skapade med inspiration från en bild på Gustav III iförd maskeradutstyrsel


Bara vanligt vatten

on 4 augusti 2012

av Lina/Pyssellina

Så här i slutet på sommaren blir det mycket festande på våra kära vattendjur. Kräftskivorna och surströmmingspremiärerna avlöser varandra. Detta uppmärksammas av oss genom att vi skapar något vattenrelaterat.

Att vi väljer detta vattenrelaterade tema idag beror på att gårdagen, det vill säga den 3e augusti historiskt sett har bjudit på en del vattenhändelser. År 1858 upptäckte upptäcktsresande John Hanning Speke av en slump det som numer kallas Victoriasjön då han var på jakt efter Nilens källor. Den 3e augusti år 1914 passerade det första skeppet genom den nya Panamakanalen. Utöver detta firades även National Watermelon Day i USA igår.

Vi lämnar dock vattenmelonens firande där hän, även om en klyfta smakar alldeles perfekt efter någon av de följande måltiderna. =)
Vi ägnar istället några ord åt våra traditionella vattendjursmåltider

Kräftskiva eller kräftfest är en traditionell svensk fest som hålls i slutet av sommaren, i samband med kräftfiskesäsongen. Vi är inte ensamma om denna tradition, även i Finland har de kräftskivor. Fast det är mest bland de finlandssvenska som den förekommer.

När man tillagar kräftorna gör man ofta följande. Kräftorna kokas hela i en lag av saltat vatten och mycket dillkronor. Till detta serveras vanligen hårt och mjukt bröd, räkor, kryddig ost, kokt potatis med mera.
Inte sällan klär man upp sig med hattar, förkläden och dukar med servetter, tallrikar och andra dekorationer med kräftmotiv.

Suströmming, för den som inte vet, är strömming som man har konserverat genom jäsning/fermentering. Detta ger en kraftig lukt (som många tycker är hemsk) och det smakar salt.
Fisken äts ofta i en klämma och då tillsammans med till exempel kokt mandelpotatis som läggs mellan två skivor hårt tunnbröd. Man kan även använda mjukt tunnbröd och rulla ihop den, då kallas det ibland för stut.

Årets surströmmingspremiär är den 16 augusti. Detta helt enligt traditionen, den tredje torsdagen i augusti. Fram till 1998 var premiären lagstadgad men numera hålls traditionen vid liv av handlarna genom att saluföra surströmmingen först till premiären.

Till båda tillställningarna dricker man ofta snaps och öl.
Tips på recept, dekorationer med mera finner du i länkarna i slutet av detta inlägg.

Under och över vatten
Det är nästan så att kräftorna på Chruss's kort rör sig när vattenbakgrunden ser så strömmande ut.


Vatten - det är ett spännade media. Här har jag tagit distress stains i blåa nyanser och en olivgrön och duttat och svept på glossy papper. Så fort jag färgat in pappret vände jag upponer på papperet mot ett skräppapper och fick bort det "blöta" så att säga. Därefter tog jag en bit av en trasa och blötte ner den ordentligt och drog snett över papperet och fick effekten av att det var strömmande vatten.
Du ska vara rätt snabb mellan skräppapperet och när du drar med trasan men det går att preparera med mer färg eller vatten.
I det nedre högra hörnet limmade jag dit lite fin dekorsand.
Stämplade kräftorna, monterade det med ett "tångaktigt" nät under på vänster sida. Sedan använde jag pearlmakers för att skapa de där plopparna i tången som är kul att klämma på och vattenbubblor i vattnet (eller kräftfisar för den med fantasi)

Kort av Chruss

Lillylvas våghalsiga alster med en vattenfylld zippåse ger verkligen effekten av att fisken simmar i ett akvarie.


Det som är vatten i mitt kort är dels bakgrunden som är gjord med akvarellfärg samt en zippåse med vatten i som jag monterat framför fiskmotivet. Svårt att se på bild kanske, men den runda formen mitt i fiskbilden är helt enkelt en luftbubbla i zippåsen.
Kort av lillylva

Minns att jag som barn älskade att vara ute och leka när det regnade/hade regnat. Jag hade hur kul som helst med allt man kunde göra. Så jag förstår flickans leende på kortet.


När jag bläddrade igenom mina kort var det solklart att jag skulle använda det här fotot på dottern från förra sommaren till vattentemat.
Den 2 juli var det översvämning i vår by. Regnet vräkte ner under eftermiddagen och när solen kom fram på kvällen stod ganska mycket av byn under vatten och räddningstjänsten gjorde vad de kunde för att pumpa undan vattnet.
Barnen och jag var ute och kollade på förödelsen och här står S i en enorm vattenpöl i kvällssolen.

Layout av snorsk

Ibland är det lättare sagt än gjort att vara ovanför vattenytan men som Hozzan uppmanar; Ge inte upp utan trampa på.


Ibland så kan det kännas som om man kämpar med att hålla huvudet ovanför vattenytan...men det är bara att trampa på. Det fick bli temat för min boksida i min Art Journal.
Har först grundat med gesso och sedan ritat ett huvud och kropp, som jag klippt ur en gammal bok. Också den fastmålad med gesso. Solen och båten har jag målat med krita och en stencil i plast.
Alla färgerna har jag målat med laverbara kritor, dvs de går att blanda med vatten, och sedan strukit ut med en pensel och vatten. Ett spartips är att kritorna finns att fynda på affärer som ibland kallas för "Gubbdagis" för måttliga pengar, men titta efter så att de är just laverbara.

Art Journaling av Hozzan

Havet kan ha de mest underbara färger, som här på Samaras foto från Rhodos


När temat var vatten så passade jag på att använda mitt fina papper med vattentema, det är tillverkat med en massa glitter på. 2 foton från Rhodos kom till nytta, och diverse utstansade vattendjur. Även rubriken är utstansad i ett papper med vattenmönster.
Layout av samara


Trots rubriken är vatten inte så "bara".
Denna till synes enkla vätska kan vara allt från en livsviktig dryck för vår överlevnad till en rolig "leksak" för både barn och vuxna.
Regnsmatter mot ett fönster eller en tältduk kan vara både sövande och rogivande. En porlande bäck likaså. Se vattnet och uppskatta alla de oändliga varianter som det kan förekomma i. Var sak har sin tjusning.

Länkar
Surströmming
Kräftskiva


Skrotbokens länkar

Inlägg med anledning av kräft- och surströmmingspremiärerna


- Dille på kräftor av maxell - Inlägg från 2010 som berättar om kräftor och kräftfiske
- Dillkronor i kräfttider och andra tider av maxell - Inlägg från 2010 med anledning av kräftpremiären
- Sensommarfester med tradition av Bi - Inlägg från 2009 med anledning av kräft- och surströmmingspremiärerna
Inlägg med fokus på vatten
- Sol, vind och vatten av Pippin - Inlägg från 2012 där orden sol, vind och vatten används
- Vatten, vatten, bara vanligt vatten... av Bi - Inlägg från 2010 där vatten använts på något sätt på alla alster
- Min oas av maxell - Inlägg från 2009 där vi använder gröna blad och vatten
Ett urval av tutorial och alster där vatten ingår i en teknik
- Tutorial - Saran Wrap av Bi och maxell - Tutorial från 2012 där vatten är en ingrediens
- Saran Wrap - Alster av Bi - Alster skapande från ovanstående tutorial
- Tutorial - Saltmålning av Bi och maxell - Tutorial från 2012 där vatten är en ingrediens
- Saltmålning - Alster av maxell - Alster skapande från ovanstående tutorial
- Tutorial - Tona ner och yfta färg, del 1 av 2 av Bi och maxell - Tutorial från 2011 om att tona ner och lyfta färger som primärt är vattenlösliga
- Tona ner och lyfta färg, del 1 av 2 - Alster av maxell - Alster skapade från ovanstående tutorial
- Tutorial - Sugrörsblåsning av Bi och maxell - Tutorial från 2011 där vatten är en ingrediens
- Sugrörsblåsning - Alster av maxell - Alster skapade från ovanstående tutorial
- Tutorial - Färga in papper med hjälp av snö av Bi och maxell - Tutorial från 2011 där snö som smälter till vatten används för att färga in papper
- Tutorial - Resist med stearin av maxell - Tutorial från 2010 där vattenbaserade färger används för resistteknik
- Måla med fingerfärg av maxell - Inlägg från 2010 där alla alster är målade med fingerfärg. Inlägget innehåller flera recept på fingerfärg och där vatten är en ingrediens.
- Tutorial - Att färga in med kaffe av maxell - Tutorial från 2010 där vatten (i kaffe) ingår som ingrediens
- Tutorial - Bubblor i massor av Bi - Tutorial från 2010 där vatten är en ingrediens
- Färgläggningsskolan - Pigmentrika färgpennor och vatten av maxell - Tutorial från 2009 för färgläggning

Prenumerera på: Inlägg (Atom)