Trendriktig jul!

on 3 december 2012

av Birgitta/Bi

Efter en adventshelg som gått i vintervitt är det dags att spana lite extra på ett par av höstens trendigaste färger - petrol och lila. Det är tid för julalster med trendkänsla!

Färgerna kanske inte anses som direkt juliga, men båda har förekommit på senare år för, till exempel, julpynt och julklappspapper. Idag presenterar vi julalster i dessa trendiga färger.
En av höstens mesta modefärger är just petrol. Den svårdefinierade tonen av både blått och grönt har synts både i heminredning och i klädmode. Lika läcker som den är att beskåda live - lika jobbig är den att fotografera så den kommer helt till sin fördel - i alla fall när man arbetar med papper. Detta kommer att framgå av de olika nyanser som våra alster har. =)
När det gäller julpapper (paketpapper) syns petrol ofta tillsamman med varma färger som orange och djupa röda toner gärna kombinerat med gyllene metall och med mönster som funnit sin inspiration i orientaliska mönster.

Även i scrapbookingsammanhang är färgerna representerade både bland mönsterpapper och färger.
Hozzan får inleda Skrotbokens tolkning av trendriktig jul med ett kort övervägande i dessa färger.


Ett Julkort i de trendiga färgerna lila och petrol, med ett lite mera modernt utseende, det vill säga inte så mycket tomtar och sånt.
Julkort av HozzanHär har den gördel, som agerar lås till kortet, lyfts av.
Julkort av Hozzan


Petrolfärgen på Hozzans kort är här mer åt det gröna hållet medan Chruss julkort har en nyans av petrol som ligger mer åt det turkosblåa. Här är också viktigt att tänka på att olika bildskärmar återger färger olika.


Lila och petrol, inte precis färger jag går igång på nu under vinterhalvåret men petrol är en av mina favoritfärger annars!
Julkort av Chruss

Jag (Bi) trodde ärligt talat inte att jag ägde papper i dessa färger (däremot kläder) =) men till min förvåning hade det faktiskt smugit sig med några papper i rätt nyans senast jag handlade.
Jag har valt att göra rosetter/blommor att använda som juldekoration på olika vis. Dessa är snabba och lätta att göra och med rätt storlek på spillpapper kommer man långt även med återbruk. =)


Dessa rosetter/blommor är lättplacerade. Använd dem som dekoration på julkort, bokmärken, tags eller på ett fint inslaget paket. Den som vill kan göra dem dubbla och hänga dem i granen eller i ett tallris. Fritt fram för fantasin. =)
Rosetter/blommor av Bi

Hur gör du i jul? Följer du traditionen i ditt färgval eller följer du trenderna?
Kommentera gärna detta inlägg och berätta hur ditt val ser ut.
Nedan finner du mer inspiration med otraditionella färgval till jul och även fler trendspaninagar.

Skrotbokens länkar
- Länk till alla tidigare publicerade nyhets- och trendspaningar
- Otraditionell jul av Missan78 - Inlägg i samband med julen 2011 där julen går i icke-traditionella julfärger
- Sätt färg på julen av maxell - Inlägg i samband med julen 2008 där julen går i icke-tradtionella julfärger

0 kommentarer: