Nu tändas tusen juleljus ...

on 24 december 2012

av Birgitta/Bi

Skrotboken önskar en God Jul till alla och envar med julhälsningar som alla har det gemensamt att de har minst en snurra eller swirl.

Nu tändas tusen juleljus
på jordens mörka rund,
och tusen, tusen stråla ock
på himlens djupblå grund.

Medan julens ljus får brinna i våra hem önskar jag att vi inte bara stressar runt för att hinna med alla "måsten", utan att vi också ger oss tid att sitta stilla och bara vara. Att få landa, vila och få tid att hinna tänka efter en stund.
Att vara med våra nära och kära utan att ställa andra krav på varandra än att vara närvarande här och nu i gemenskap med varandra.

Om allting följer traditionen in i minsta detalj är kanske inte så viktigt när allt kommer till kritan, det finns ju alltid nya upptäckter att göra.
Oavsett hur du valt att fira misstänker jag att det i det stora flertalet hushåll serveras julskinka idag. Med tanke på detta har vi skapat julhälsningar där vi satt knorr på det hela genom att använda oss av minst en snurra eller en swirl som påminner om julgaltens form, det vill säga att vi använder den bakvända S-formen hos en lussekatt - en så kallad julgalt.

Liksom många andra har Skrotbokens inspiratörer inte varit förskonade från de olika åkommor som cirkulerat under december månad. Detta gör att antalet alster är ovanligt få men de som finns får representera alla oss andra också.


Ett enkelt julkort där jag gjort mina julgaltar med hjälp av en mall för swirls. Själva julgalten är gjord med pearlmaker.
Julkort av Mahlin78

Mahlin78 fick göra sina swirl-galtar själv men för Chruss del gällde det att locka fram dem ur de papper hon valde att arbeta med.


Här har jag endast använt ett mysigt julpapper med en tomte.
Swirlarna och tomten samt granar ,tak och lykta har jag använt glitter på för att förstärka rimfrostkänslan.
Så här fanns julgaltarna redan i swirlarna på en del ställen.

Julkort av Chruss

Avslutningsvis sluter vi cirkeln då Hozzan får visa sitt kort med juleljus.


God Jul önskar jag alla pysslare runt om i vårt avlånga land, ja i övriga pysslarvärlden också förstås, med detta julkort. Har nu varit inspiratös i 1 år hos Skrotboken och tänk vad tiden går snabbt ibland, speciellt när man har roligt. Och roligt har det varit.
Julkort av Hozzan

Från oss alla till er alla en riktigt GOD JUL!

Skrotbokens länkar
- Vi önskar eder alla en fröjdefull jul - Julhälsning från 2011
- Gul Jul - Inlägg i samband med julen 2011 där lussekatter förekommer på flera alster
- God Jul! - Julhälsning från 2010
- - Julhälsning från 2009
- God Jul! - Julhälsning från 2008

0 kommentarer: