Fars dag i köket

on 4 november 2012

av Mahlin78

Dagens tema är inför Fars dag som firas den 11e november 2012, samt “Men Make Dinner Day” som firas den första torsdagen i november vart år, det vill säga den 1a november 2012. “Men Make Dinner Day” gör att vi går in i köket och hittar något att skapa med - till far.

I dagens inlägg fokuserar vi på att ha med något som i vanliga fall hör hemma i köket på våra alster. Vi fokuserar inte på att presentera mer om just Fars Dag i detta inlägg, då vi har publicerat flera inlägg inom ämnet tidigare år. Kika gärna runt bland våra eminenta länkar längst ner i inlägget. Istället väljer vi att lyfta fram fenomenet Men Make Dinner Day.

Men Make Dinner Day
Hemsidan vänder sig till män som aldrig eller väldigt sällan ställer sig i köket och lagar mat. Enligt hemsidans egen utsago är den idealiska deltagaren en man som hjälper till med hushållssysslorna, har humor, är en bra person och som älskar sin käresta, sina barn och sina husdjur. Dock har han aldrig lärt sig laga mat, och är dessutom väldigt obekväm med idén att lära sig detta. Män som redan är bekväma i köket och lagar en hel del mat får mer än gärna dela med sig av sina recept.

Med detta i bakhuvudet gav vi oss i kast med att skapa alster till män i vår omgivning med köksattiraljer på. Först ut blir ischokladformar som här förvandlats till brads.


Farsdagskort till äkta hälften, med presentkort på insidan och en personlig hälsning. Från köket har jag använt mej av 2 ischokladformar. Vek bara ut det och satte en stor brads i mitten, och vips så var det klart!!!
Kort av frubard

... följt av Mahlin78 som använt sig av kaffefilter på dubbelt vis.


Jag har använt mig av delar av ett kaffefilter, men även blommor som är infärgade med kaffe.
Kort av Mahlin78

Sist, men inte minst, flyger vi vidare i köket med pepparkaksformar i härliga utseenden.


Ett farsdagskort i grönt till pappa. Här har jag använt ett pepparkaksmått från köket med formen av ett flygplan, jag lade måttet på papperet, ritade av och klippte ut också hade jag en bra dekoration till mitt kort.
Layout av Spacegirl

Hur har ni det själva hemma i köket med saker som går att använda på scrapalstrena? Du får gärna dela med dig om du skapar något. Skriv en kommentar till detta inlägg med en direktlänk till ditt köksinspirerande inlägg.

Länkar
- Men Make Dinner Day


Skrotbokens länkar

Inlägg om och inför Fars dag
- Vi firar far på hans egen dag av Birgitta/Bi - inlägg från 2008 där vi berättar mer om fars dag och firandet av denna dag
- Länk till tidigare publicerade inlägg inför Fars dag


Ett urval av köksrelaterade inlägg
- Ätbart! av maxell - Inlägg från 2010 där vi använt något ätbart på var alster
- Att färga in med kaffe... av maxell - Tutorial för att färga in saker med hjälp av kaffe
- Vi använder förpackingar som finns i köket av maxell - Inlägg från 2010 där vi använder förpackningar som vi hittat i köket
- Gården där hemma... av maxell - Inlägg från 2009 där vi använder saker från hemmets hjärta, det vill säga köket


1 kommentarer:

Arvet sa...

Härligt att se vad ni har hittat i köket! Alltid kul med vardagsfynd i skapandet. =)
Just nu saknar jag allt material och det kliar mer än någonsin i fingrarna. Bådar gott tills jag kommer hem igen.
Kramar från solen till er alla.

Birgitta/Bi