Tigerrandigt

on 29 juli 2012

av maxell

Idag firas den internationalla tigerdagen och därför använder vi tigerrandigt i vårt skapande.

Var år den 29e juli firas den internationella tigerdagen (engelska: International Tiger Day). Dagen började 2010 i samband med en sammankomst i St Petersburg för att uppmärksamma världens tigrar. Syftet är att värna om och bevara tigrarna i världen.

Skrotboken värnar idag om världens tigrar genom att skapa med tigerränder och självklart är det ingen som använder "äkta" tigerränder...

Chruss inleder med ett riktigt tigerkort. Här är det stämpel och utskrift av en tigermage... ;)Lejon och tiger, underbara djur trots att de är rovdjur - de är så vackra!!!

En bit glossy papper färgades in med alcoinks och sedan stämplade jag tigern. Den svarta bakgrunden är ett svart glossy papper med guldfärg duttat lite här och var.
Bakgrunden är ett papper på en tigermage från nätet och utprintat.

Kort av Chruss

Visst finns det färdiga mönsterpapper med tigerränder. De är dock inte alltför vanliga, men det är enkelt att göra egna. Detta inlägg visar flera exempel på hur du kan göra.

Som Chruss satsade Lillylva på att göra egna tigerränder för sitt kort.Tigerrandigt. Har alltid haft lite problem med djurmönstrat, vet inte riktigt varför. Detta resulterade självklart i att jag inte varken hade stämplar eller papper för ändamålet. Så, jag gjorde ett eget. :)
Kort av Lillylva


Kort av Lillylva

Jag själv (maxell) valde också att göra eget tigermönster när jag målade hela vårt kattdjur på en layout...En layout om de tu som är bästa vänner. Som vänner ryker de ihop mellan varven. Fotot säger det mesta om deras relation...

Det var givet att fortsätta utanför fotot med ränderna - om än i andra färger än vad han har i verkliga livet. En enkel detalj för att få till en konstrast som smälter in och samtidigt göra layouten personlig.

Layout av maxell

Bi har hittat ett passande och tänkvärt citat som inspirerade henne att skapa ett uppslag i sin Art Journal. Även här är tigermönstret eget.Uttrycket "Ränderna går aldrig ur ..." har nog de flesta använt sig av någon gång. På nätet råkade jag på en fortsättning med tillägget i form av ett spanskt proverb. Idén till detta uppslag i min Art Journal bara kom.

Efter fotograferingen har den personliga text jag från början ville ha med tillkommit, men som sagt - den är personlig! Texten finns numer i "luckorna" i mönstret på vänstersidan. =)


Art Journal av Bi

Med detta lämnar vi över till dig att skapa med tigerränder.

Skrotbokens länkar
- Trendiga julkort i grafiska mönster av Bi - Inlägg från 2011 där vi skapat julkort i trendiga mönster, bland annat djurmönster- Skogen ger oss mycket - vad ger du tillbaka? av maxell - Inlägg från 2011 med en layout från Zoo med tigrar
- Nalle Puh - en källa av klokskap av Bi - Inlägg från 2010 där Nalle Puh och hans vänner (bland annat Tiger) är centrala
- Afrika är hett i vår... av maxell - Inlägg från 2010 där vi trendspanat på heta djurmönster. Inlägget innehåller alster med tigermönster och tigrar.
- Vi zoomar in... av Bi - Inlägg från 2009 med tema zoo med, bland annat, tigrar

0 kommentarer: