Flower Power i sitt esse

on 17 augusti 2009

av maxell

Tänk va tiden går ibland. I år är det 40 år sedan den legendariska Woodstockfestivalen gick av stapeln. Självklart firar vi det med att skapa färglatt, psykedeliskt och med blommor. Flower Power!

Mellan den 15e och 18e augusti 1969 hölls den legendariska Woodstockfestivalen, Woodstock Music and Art Fair, i norra delen av staten New York, USA. Festivalens namn kommer sig av att den skulle anordnas i staden Woodstock, New York. Arrangörerna fick dock inget tillstånd där och istället upplät lantbrukaren Max Yasgur - efter förslag från sin son - 600 "acre" mark åt festivalen.

Publiken strömmar till...
Publiken förväntades bli 200 000 personer. Det blev fler. Uppifterna varierar, men det var minst mellan 400 000 - 500 000 personer som slöt upp. Ryktet om festivalen sped sig fort och publiken strömmade till spontant utan någon som helst marknadsföring. Arrangörerna hade först tänkt ta inträde, men de gav snart upp den idén och lät alla komma in gratis.

Vägarna runt festivalområdet fylldes av bilar, ungdomar och hippies som försökte ta sig till platsen. Eftersom det kom fler människor än beräknat klarade arrangörerna inte av att ordna fram tillräckligt med toaletter, sjuktält och andra faciliteter. Det var självklart mycket trångt, och det regniga vädret gjorde marken lerig. Trots detta anses festvalen ha gått lugnt till och publiken på Woodstock har beskrivits som mycket sansad...

Musikhistoria skrivs
32 artister uppträdde och festivalen anses vara en av de största ögonblicken i populärmusikens historia. Den listas av Rolling Stone som 50 ögonblick som förändrade rock'n'rollhistrien. Bland framträdandena sticker Janis Joplins starka sångframträdande, Jimi Hendrix tolkning av den amerikanska nationalsången, Santanas långa synkoper, Ravi Shankars sitarsolon och Richie Havens suggestiva gitarrlåt "Freedom" ut. Festivalens budskap ”Three days of peace and music” (svenska: Tre dagar av fred och musik) representerar en av höjdpunkterna inom hippieeran och livsstilen i slutet på 1960-talet. Flera dokumentärfilmer har gjorts om festivalen.

Vi firar jubileumet
Skrotboken uppmärksammar femtioårsjubileumet av Woodstock genom att skapa med inspiration från Flower Power i sitt esse. Vi använder oss av grälla och många färger, gärna psykedeliska mönster och självklart blommor.


Färger gör mig glad så här har jag försökt att få med så mycket färg som möjligt! Så det är väl ett gladkort :o))
Kort av HenriettaMin stackars mamma råkade ut för barnbarnens leklusta en kväll i somras. Med hjälp av min tonåriga brorsdotters löshår "fixade" de till henne - hon blev en sann hippiebrutta. Vi hade vansinnigt roligt och vad kan väl passa bättre än att låta henne få gestalta Flower Power idag.
Även om tecknet hon instruerades att visa inte riktigt säger detsamma så ...
Peace & Love!
Nedanför peacetexten döljer sig en tag med journaling.

Layout av BiBlommande närbilderIbland får jag och grabben för oss att ordna egna musikfestivaler här hemma. Det här fotot är från ett av dessa tillfällen när vi slog på lite extra och sprang omkring med lila hår och "flummade" runt. ;)
Layout av maxellFärgglada smått psykedeliska närbilder
Foton av maxell

Japps, alla lyckades få med minst ett fredsmärke.

Peace, love and (mis)understanding!

1 kommentarer:

Minsann sa...

Coola alster, gillar framförallt detaljerna på det sista..