I helgen har NSD/ NSBD National Scrapbooking Day firats bland scrappare i hela världen. Förhoppningsvis har många av oss fått möjlighet att scrappa riktigt mycket i helgen. Skrotboken har valt att uppmärksamma dagen genom att titta såväl tillbaka som framåt.

National Scrapbook Day firades för första gången 1994 och initiativtagare var Creative Memories. NSD eller NSBD; vi har sett bägge förkortningarna cirkulera, firas den första lördagen i maj. Dagen firas med olika scrapevent eller -tillställningar som erbjudanden i butiker, massor av tävlingar, utmaningar, scrapmaror, träffar och vad helst vi scrappare nu vill ta oss för när vi skall fira vår hobby.

På Skrotboken har vi valt att blicka både lite bakåt och framåt. Bakåt för att se vad vi har presterat under de sex månader vi har varit igång och framåt för att se hur vi kan förnyas och förbättras.

I vårt manifest står att vi vill vara en gemensam kreativitetsarena, en mötesplats där vi tillsammans skapar och inspirerar varandra. Läs gärna hela manifestet i högerspalten.

Vi som startade Skrotboken är ett gäng som förvisso gillar att pyssla med många olika saker. Tonvikten ligger ändå på scrapbooking och kortmakeri med inslag av alter.

Efter sex månader har vi haft nästan 22 000 besök vilket rimligen bör betyda att vi fyller ett behov och att många tycker om att titta in till oss. Samtidigt har vi fått relativt få kommentarer och respons på våra blogginlägg, utmaningar och tävlingar. Det är i och för sig inte är ovanligt inom bloggvärlden, men vi funderar över vår roll i den gemensamma kreativitetsarena vi vill vara.

Därför vänder vi oss nu direkt till dig som läsare

  • Vad förväntar du dig att få se och läsa när du besöker oss?
  • Vad är bra med Skrotboken idag?
  • Vad är mindre bra eller rent utav dåligt med Skrotboken idag?
  • Vad anser du vi kan göra för att förbättras?

Vi är tacksamma om du vill ta en stund till att fundera över dessa frågor och besvara dem så gott du kan. Svar lämnas som kommentar till detta inlägg eller om du vill vara mer privat via e-post till oss på skrotboken@gmail.com.

Naturligtvis kommer ditt bidrag för att förbättra Skrotboken inte att gå lottlöst förbi!

Varje svar; kommentar eller mail, som besvarar alla eller någon av ovanstående frågor belönas med en lott i vårt framtidslotteri. För att få riktigt stor fart på kommenterandet lägger vi till något till vinsten efter att ett visst antal ytterligare kommentarer kommer in. Ju fler kommentarer, desto större vinst och vem vet var det slutar? :)

Vi vill gärna att du också tar dig tid att besvara vår snabbgallup om hur ofta du besöker Skrotboken. Du deltar genom att svara på frågorna längst upp i den första högerspalten. ------------------------------------------------------>

Våra två undersökningar (bloggkommentar/e-post och snabbgallup i bloggen) pågår i en vecka. Dina svar ska ha inkommit senast den 21a maj klockan 21:00 för deltagande i vårt framtidslotteri.

Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss att bli den gemensamma kreativitetsarena vi vill vara. En plats där allas alster räknas som lika värda och där fantasin och kreativiteten får flöda fritt.

Vill du bli en del av Skrotbokens aktiva bloggare - håll utkik framöver!

0 kommentarer: