Grattis

on 27 juni 2014

av Mahlin78

Idag den 27 juni för 155 år sedan, år 1859, sägs melodin till låten "Happy Birthday To You" ha komponerats. Med detta i minnet har vi inspiratörer skapat alster på temat grattis/gratulerar.

Happy Birthday To You
"Happy Birthday to You", mer känd som "Happy Birthday", är en sång som traditionellt sjungs när någon fyller år, och dess text har översatts till minst 18 olika språk. Melodin kommer ursprungligen från en annan sång, "Good Morning to All", skriven av syskonen Patty Hill och Mildred J. Hill, och som framfördes först 1893. Patty Hill jobbade som rektor på ett dagis i Louisville, Kentucky, och utvecklade olika pedagogiska metoder, medan systern Mildred var pianist och kompositör. Melodin "Good Morning to All" användes inom den pedagogiska verksamheten då den var lätt att sjunga och komma ihåg.

Ingen av de tidigaste utgivningarna av sången innehöll någon form av copyright eller ens systrarnas namn. Först 1935 registrerades melodin och texten av ett företag, men då med andra upphovsmakare. Copyright-rätten upphävdes 2003 efter en rättslig strid mellan två olika musikbolag i USA.

Med den bakgrundsinformationen ger vi oss i kast med dagens alster som alla innehåller ordet Grattis och/eller Gratulerar på något vis. Att det endast är gratulationskort är kanske föga förvånande :-)Jag har gjort ett grattiskort i rosa, med blommor, washitejp och bling.
Kort av Spacegirl


Vi går från ett kvinnligt grattiskort till ytterligare ett på samma tema. Att få göra sig av med lite restmaterial är ju aldrig fel.


Grattiskort kan man aldrig få för många av och till detta kort fick jag rensat mitt skrivbord på diverse spillbitar och dekorationer.
Kort av Hozzan


Från ett par kvinnliga kort tar vi oss vidare till ett mer neutralt kort. Visst är det skönt att "bara" slänga ihop något som inte tar så mycket tid.


Snabbt och enkelt, lämpligt papper och en grattisstämpel, snabbare än så kan det nog inte bli...
Kort av Chruss


Att göra kort som kan passa många olika mottagare och ha liggandes på lager är alltid bra, ibland har man ju inte tiden att göra ett när det behövs.


Ett snabbt och enkelt grattiskort till "bra att ha"-samlingen.
Kort av Tussling


För mig (Mahlin78) blev detta en benämning som var ny, Sunburst. Efter att ha kollat upp det på nätet fick jag en aha-upplevelse :-) Åh visst är kortet ett riktigt härligt Sunburst-kort!


Ytterligare ett sunburst card från mej. Helt underbar modell att göra av alla spillbitar man har :-)
Kort av frubard


Sist ut i dagens inlägg har vi ett neutralt kort färgmässigt, men med kvinnlig mottagare.


Ett grattiskort som kommer att överlämnas till en familjemedlem i slutet av juli. Allt material är spillbitar, alltid lika skönt att få jobba bort dessa också :-)
Kort av Mahlin78


Nu i vuxen ålder tycker jag det är ännu roligare att skicka grattiskort till familjemedlemmarna, istället för att skriva ett mail eller SMS. Dessutom finns det lite mer personlighet bakom dessa handgjorda kort, och tankar på jubilaren.

Skrotbokens länkar
- Far firas med trappstegskort av Mahlin78
- Vi firar far på hans egna dag av Bi
- Vi firar mamma med en cupcake av Pippin
- Sjungom studentens lyckliga dag av maxell


0 kommentarer: