Nu blommar det ...

on 7 juni 2014

av Birgitta/Bi

Pingstafton idag och igår var det Sveriges Nationaldag. Sommaren prålar för fullt och överallt ser vi blommor, så även i dagens inlägg. Skrotbokens inspiratörer har skapat valfritt sommaralster och använt sig av minst fem blommor.

Nu är sommaren äntligen här och blomsterprakten exploderar över hela landet. Blommor är väl sällan så aktuella som just nu, det ska vara blommor för att hylla landet, studenten, brudparet, läraren och så vidare och så vidare. För oss som inte har något särskilt att fira räcker det mer än väl med att konstatera att sommaren är här och gå utomhus för att likt Tjuren Ferdinand ge oss tid att lukta på blommorna. Jag personligen älskar denna tid på året.

Blommor
Blommor är den ständiga dekorationen, en dekoration som aldrig går ur tiden. Nu kan vi frossa i dem på riktigt då det är dags för sommaralster. Men vi börjar med en tillbakablick på vårens blomning.


För mig börjar våren och längtan efter sommaren först när vårt japanska körsbärsträd står i blom. Synd bara att det blommar under så kort tid. Under somrarna sitter vi i skuggan som bladverket ger och njuter.
Digital layout av Mahlin78

Då är det dags för sommarblommorna. Vi börjar lite ljuvt romantiskt där blommorna sätter stämningen direkt.


Ett grattiskort med egengjord bakgrund. Rivna servetter har jag klistrat på ett papper och sedan duttat med vit akrylfärg över. Några stämplar finns också med i bakgrunden.
Kort av Tussling

Grattiskort kan man verkligen behöva många så här års, så vi låter frubard fortsätta med gratulationerna, här med hjälp av en så kallad exploding box variant.


En explosionbox som jag har tänkt fylla med foton på en väninna som fyller "jämnt" i höst. Det finns tusen och åter tusen olika modeller på en explosionbox, och det här är bara en i mängden ...
Explosionsboxkort av frubard... med många ytor att fylla med bild eller text.
Öppet kort.

Explosionsboxkort av frubard

Ett trevligt boxkort till en god vän. På tal om vänner ...
texten med författare okänd, på Chruss kort lyder:
Jag sådde en blomma, en för varje vän.
Jag tror att det var fyra, särskilt minns jag en.

Det blev höst och blommorna de dog.
Men på våren kom de åter,
men bara tre stod kvar och log.

Sen kom det stora regnet,
med moln så stora grå
och nästa gång jag fann dem,
så var det bara två.

Så kom solen med allt det ljus den har
och kvar stod där ensam
en liten blomma kvar.

Du härdades i solsken, du drunknade i regn
Men bara en sak är säker, du är en riktig vän


Blomningen från senvåren till hösten är underbar. Lökar som kommer upp mitt i gräsmattan av någon mystisk anledning, vilda gullvivor och liljekonvaljer, köpeblommor, rosor som doftar i skymningen så man bara sitter och njuter, DET är sommar det!
Kort av Chruss

Chruss sommarhyllning följs av en glad sommarhälsning till er alla, genom Spacegirl.


Jag har valt att göra ett somrigt kort med blommor, en sol, en fågel i trä, halvpärlor och gul tyll.
Kort av Spacegirl

Sommar innebär bland annat lov och semester men även under arbetsdagar kan man ta chansen att njuta lite extra av sol och växtlighet. En extra lång lunch med picknick kanske? På helgen eller kvällen kan den som har förmånen att äga en båt kanske hinna med en liten tur ut på böljan den blå.


För mig är det riktig sommar att få åka ut på havet med pappas båt.
Layout av Kosepute

Det behöver ju inte vara stora öppna havet för att få guppa runt på vattnet. En tur i ekan på insjön eller med kanoten i kanalen kanske? ;) Här hemma har vi möjlighet att ta oss ut med en flotte (modell större) på ån. Ibland med ett extra kryddat evenemang med god mat och musikunderhållning, ibland bara med möjlighet att ta med egen picknick. Trevligt ska det vara i alla fall.

Skulle sommaren bjuda på regniga dagar eller du bara har fått nog av att vara utomhus så finns det gott om kul saker att göra inne också. Att göra sina egna dekorationer kan vara en sak. Hozzan har gjort just det.


Det behöver inte alltid vara romantiskt när det är blommor inblandat. Har gjort en layout i vitt, färgstarkt och med blommor. De små prickarna är så kallade enamel dots som finns i handeln och har blivit populära. Jag har gjort en billigare variant genom att smälta pärlplattepärlor i ugnen.
Layout av Hozzan

Vilket bra tips, tack för det Hozzan! En riktigt glad, lekfull och färgsprakande sommarlayout fick avsluta dagens inlägg.

Vi har nu fått se dekorativa blommor gjorda av servetter, papper, plast och tyg. Vilket är ditt favoritmaterial?
I länkarna nedan finner olika tutorials på hur du gör egna blommor. Kanske dags att börja tillverka några egna. Snart är det dags för midsommar och då kan de komma väl till pass både som dekoration i kransar och till de alster du skapar inför, till och om helgen. Vi önskar er en riktigt skön och blommande sommar!

Skrotbokens länkar
Tutorial - Snurrade blommor av tygband av Pippin
Nejlikor av kaffefilter - tutorial av Pippin
Tutorial - Blommor av nylon av Pippin
Tutorial - Blomma, modell Kalla av Bi
Mall - Blomma, modell Kalla av Bi
Du nalkas ljuva sommar ... av Bi, ett inlägg fyllt av egentillverkade blommor

0 kommentarer: