Tick, tack ...

on 28 mars 2014

av Birgitta/Bi

De kommande två dagarna är definitivt viktiga om man ser på dem med "tickande" ögon. Imorgon firas Earth Hour och på söndag ställer vi om till sommartid. Skrotboken inspireras naturligtvis av detta och skapar alster med urverk/klockor på.

I dagar då larmrapporter om än det ena än det andra duggar tätt i media kan hopplösheten lätt gripa tag i en. På lördag har vi alla möjlighet att på ett enkelt sätt själva få visa att vi vill förändring och att vi vill att jorden ska få en chans.

Det kan tyckas futtigt att bara släcka ner lampor och stänga "onödig" elektrisk apparatur under en timma mellan kl 20.30 och 21.30 men jag tror ändå att det spelar en större roll än man kan tro, både för en själv och som miljöpolitisk markering.
Vi är trots allt många som bryr oss om den miljö våra barn och barnbarn ska få ta över och som försöker så gott vi kan att tänka efter och göra miljösmarta val, även om det kan kännas löjligt smått i det stora hela. På lördag kan vi göra detta lilla tillsammans och då plötsligt syns det på ett helt annat sätt.

På Earth Hour Sveriges hemsida; länk nedan, finns dels mer information om hela Earth Hour idén dels information om årets svenska tema som är fyra B: Bilen, Biffen, Bostaden och Börsen. Här finns både information och vägar att påverka.

Ta nu chansen att umgås kring stearinljusen och njuta av den TV, data och mediabrus fria timmen tillsammans, antingen hemma eller på något av de arrangemang som anordnas runt om i kommunerna. Hemma över ett spel eller något annat avkopplande, högläsning är till exempel en klart underskattad aktivitet både hos barn och vuxna. Ta fram den gamla kunskapen att berätta spännande historier "vid lägerelden" och njut av gemenskapen.

Tick, tack ...
Urtavlor och klockor har länge funnits med som trendiga dekorationer inom skapandet och de håller måttet än. Idag förbereder vi oss för sommartidsomställningen och fokuserar på urtavlor, klockor och tid. Mahlin78 inleder med ett annat bra tips på gemensam aktivitet.


Jag har gjort en digital layout med bilder på några av de pussel vi har lagt bara runt nyår. Japp, otroligt avkopplande och tiden blir väldigt oviktig!
Digital layout av Mahlin78

Instämmer med Mahlin78 om att pussel är bra tidsfördriv, vilket klingar väl ihop med Chruss kort som bjuder oss på kloka ord.


Hittade ett superbra mönsterpapper med klockor och en text på vellum som passade in - blev ett strikt manligt kort av det hela!
Kort av Chruss

Har man lyckan att träffa rätt person och får möjligheten att spendera livet tillsammans i 50 år kan man också få fira sin guldbröllopsdag ...


Nu börjar visst tiden komma ifatt oss ;) i vänkretsen är det dags för guldbröllop! (Själv kan jag i år fira 34 års samboskap, det är inte så illa det heller).
Den gyllene klockan får visa på tiden som förflutit och hjärtana på kärleken som består.

Kort av Bi

Femtio år är en aktningsvärd tid. Från vilken tid Pippins foto kommer framgår inte men att det är fler än 50 år kan modet avslöja.


Gjorde en digital layout om att tiden går så fort. Jag hade ett gammalt foto av farfar och farmor, som båda sen länge är borta. När man tittar på gamla foton, blir man varse att man blir äldre själv dag för dag.
Digital layout av Pippin

En vacker layout om tidens flykt. Lagom till detta inläggs publicering är det bara ca 17 timmar kvar innan Earth Hour påbörjar sin världsomspännande tur. Först ut att släcka ner är Nya Zeeland. Vi får vänta lite längre men 20.30 på lördag är det dags. Ytterligare några timmar senare byter vi till sommartid - det känns också hoppfullt! Snart kan vinterkläderna hängas undan för säsongen.

Länkar
Earth Hour around the world, Officiell hemsida
WWF Earth Hour Sverige


Skrotbokens länkar
Släck ljuset en timme av Pyssellina, 2012
Earth Hour - Vi skapar i mörker, del II av Bi, 2009
Earth Hour - Vi skapar i mörker av Bi, 2009
Earth Hour - i elfte timmen?, 2009 av Bi

0 kommentarer: