I kontrasternas tid ...

on 27 juli 2013

av Birgitta/Bi

Så här mitt i sommaren påminner vi om alla dessa kontraster som livet är fullt av. Idag kontrasterar mjukt och hårt i våra alster.

Juli månad innebär att det är sommarmånad på norra halvklotet samtidigt som det är vintermånad på södra halvklotet. Detta får utgöra inspiration i dagens skapande då vi skapar med kontraster, mjukt för sommar och hårt för vinter.

Vi har tidigare arbetat med kontraster av olika slag i vår skapande, länkar till några av våra tidigare inlägg finner du som vanligt sist i detta inlägg. Kontraster kan hjälpa till att bygga en spänning i våra alster oavsett om vi arbetar med färg, form eller struktur. Chruss och Hozzan berättar nedan hur de har tolkat detta tema.


Här gick mina banor i helt andra utsvävningar när jag fick syn på mina decoupagenallar.
Mjuka gosiga nallebjörnar och deras leksaksbil i trä plus att 3D-kuddarna gör det hela lite mjukare.

Kort av Chruss

Helt klart finns det en tydlig kontrast mellan mjuk nalle och hårt trä även om strukturen på ytan är densamma som i detta fallet. Hozzan däremot bygger sin kontrast på den rent "fysiska" upplevelsen av de olika materialen.


En kontrast mellan de hårda pärlkåporna, som egentligen hör min smyckestillverkning till och den mjuka spetsen/organzabandet.
Ett kort till examen för min egen niondeklassare

Kort av Hozzan

Visst är det spännande att titta på ett alster med "olika ögon". Ibland är det färgerna som talar tydligast ibland är det formen. Prova gärna att titta aktivt på dina egna alster och se hur du själv har jobbat, mer eller mindre medvetet, när det gäller färg, form och struktur, jämför sedan gärna med andras alster. Det finns mycket att lära sig genom detta.
Nedan finner du som sagt inlägg med fler kontrastrika alster.
Fortsatt skön sommar - snart nog närmar sig vinterhalvåret, så njut av sol och värme varvat med regn och svalare luft, dessa vardagens kontraster. ;)

Skrotbokens länkar
Kontraster - som dag och natt ... av maxell
Skapa med kalla icke-kontraster av maxell
Hanami av Metal_Minish

0 kommentarer: