av Lina/Pyssellina

Imorgon, den 6 maj, är det sedan 1998 Världsskrattdagen. Det var indiern Madan Kataria som införde den då han tyckte att folk behövde uppmanas att skratta mera. Världsskrattdagen firas varje år den första söndagen i maj månad. Det är en manifestation för att genom skrattet skapa fred på jorden. Detta uppmärksammar vi genom att skapa något med en smiley eller leende mun på.

"My Dear Friends of Laughter,
Today is World Laughter Day, customarily celebrated on the first Sunday of May every year. It gives me great pleasure to inform you that this year this day is being celebrated in more than 70 countries around the world. Our mission to bring Good health, Joy and World Peace is once again being reaffirmed by thousands of people gathered to promote the benefits of unconditional laughter..."


Så här börjar Madan Kataria sitt budskap för årets världsskrattdag. Vill du läsa mer finns en länk till World Laughter Day's hemsida i länklistan.

Big smile
Gemensamt för alla alster denna veckan är att de använt sig av en smiley, en stooor smiley. Cajaba har lekt loss med färger och stämplar runt sin smiley i sin Art Journaling-bok.


Jag har börjat med Art Journaling och det är så kul! Har inte så många sprayfärger att leka med men grönt och gult går så bra. Har just nu fina vänner runt mig och vi peppar varandra. Don´t worry, be happy har figurerat i mitt huvud ett tag och en idé föddes till denna sida i min bok.
Art Journaling av Cajaba

När man skriver, och särskilt via internet, fyller dessa smileys en viktig funktion. De visar vilken känsla man har i det man skriver. Hozzan visar här att hon måste ha varit väldigt glad när hon skapade detta kort.


Jag gjorde ett runt Smiley-kort och personligen så älskar jag dessa små gubbar, då det förtydligar den känsla som man skriver. Texten på insidan av mitt kort blev budskapet "You Make Me Smile".
Kort av Hozzan

Chruss är också att stort fan av smileys. Det finns ju nästan en för varje tillfälle/känsla. Här är ännu en till samlingen, en smiley som visar att man är glad för att rabatterna gror eller att man fått en bukett blommor. Men påminner den inte lite om en midsommarfirande smiley?


Som många andra så gillar jag verkligen smileys - en bild säger ju mer än tusen ord och det finns ju massor av smileys därute.
Den här är för mej att man ler av glädje när det gror i rabatterna eller man fått en bukett blommor eller något annat härligt!

Kort av Chruss

Smileys, eller smilgubbar som det kallas på svenska, gör det man skriver mer levande. Det kan ibland vara svårt att beskriva hur man känner vid ett visst tillfälle och då gör dessa små saker underverk. Det blir inte lika lätt missförstånd om man använder sig av dem när man skriver till någon annan, på internet (mail och chat) eller i sms.

Länkar
- World Laughter Day
- Information om Dr Madan Kataria


Skrotbokens länkar

- I seriens magiska värld... av maxell
- Smileys eller smilgubbar av maxell
- Tivoli och cirkus av samara

0 kommentarer: