Ljus i höstmörkret

on 26 september 2014

av maxell

I samband med höstdagjämningen, dvs den tid av hösten då det på allvar blir mörkare och mörkare för var dag innan det återigen vänder framåt våren, har vi valt att skapa höstmysalster där vi använder minst åtta mönstrade papper fördelat på minst 4 mörka mönstrade papper respektive minst 4 ljusa mönstrade papper.

2014 inföll höstdagjämningen i veckan som var - den 23e september klockan 02.29. Det brukar sägas att det är en av två dagar på året när dagen och natten är lika lång. I praktiken fördelas tiden över hela jordgloben och därför är tar det ytterligare någon tid och dag efter höstdagjämningen innan vi upplever detta fenomen.

Oavsett exakt tidpunkt är det uppenbart att nu blir det mörkare och mörkare för var dag som går. Det är har även blivit kyligare med höstrusk över vårt avlånga land. Flera passar på att krypa upp under en filt för att mysa. Ibland låter vi flitens lampa lysa och skapar.

Vi har valt att skapa ljus i höstmörkret. Detta gör vi genom att skapa ett höstmysalster där vi använder minst åtta mönstrade papper fördelat på minst 4 mörka mönstrade papper respektive minst 4 ljusa mönstrade papper.

Som vi får se i alstren nedan är det här en lämplig utmaning för den som vill använda spillbitar av alla de slag.

Först ut är Hozzan som skapat med något som i regel kommer med hösten - skolfoto.


Ett skolfoto från 2003 tillsammans med några sönderklippta spillbitar och ett mönstrat papper blev till en layout på mitt bästa ljus i tillvaron, min dotter.
Layout av Hozzan

Mahlin78 har gjort nästa alster som handlar om en annan aktivitet som ofta förknippas med mys - höstfika på väg.


Jag har scrapat ett foto från när vi stannade och fikade i det fantastiska höstvädret 2013 på väg hem från Stockholm. Vi satt och mös en lång stund i solskenet innan vi fortsatte vår färd hemåt.
Layout av Mahlin78

Här kommer mer fika, Jag (maxell) har gjort en layout där morotsskörden ger en morotskaka för mys med höstfika.


Skördetid är en härlig tid. Här har jag scrappat en saftig morotskaka för fikamys i hösttid.

Jag letade bland en av mina favoriter - spillbitarna - och kombinerade ihop några på en bakgrund bestående av ett mörkt mönstrat papper.
Layout av maxell



Höstmysiga närbilder
Layout av maxell

Vi avslutar detta inlägg med ett uppfriskande höstkort signerat Chruss.


Att riva kanter är perfekt när man har en del spillbitar med ojämn storlek!

Texten är DYMO.

Kort av Chruss

Följ gärna Chruss tips rörande spillbitar. Gör ett kort och skicka ljus och värme till någon i höstmörkret.

Skrotbokens länkar
- Kontraster - som dag och natt av maxell - Ett inlägg i samband med höstdagjämningen 2010 där vi skapar kontraster med hjälp av färg

0 kommentarer: