Hattparad

on 9 november 2014

av Mahlin78

Idag är det åter dags att fira far, men vi inspiratörer fokuserar även på männen i våra liv som inte är pappor. För att visa på manliga kort skulle vi själva göra en hatt, eller ha med en hatt på vårt alster.

I dagens inlägg tänkte jag inte skriva något om fars dag, det har vi gjort så bra tidigare år. Vill ni läsa mer kring detta och se tidigare alster rekommenderar jag er att botanisera bland länkarna som kommer längst ner i detta inlägg.

Hattar
Hatten har funnits med människan i många tusen år. Ursprungligen användes den för att skydda ögonen mot solen när man vistades utomhus. Den äldsta hatten som avbildats härstammar från det antika Thebes i Grekland. Eftersom dessa hattar var tillverkade i organiska material finns det ingenting kvar av dom. Längre fram i historien blev hatten en statussymbol. Den är ett klassiskt klädesplagg som finns i många olika former och material.

Över till inläggets alster, där det ena är ett klassiskt fars dag kort, och det andra en mycket läcker hatt.

Jag, Mahlin78, har valt att göra ett hybridkort till svärfar. Med hybridkort menar jag att delar av kortet är gjort digitalt, sedan har jag skrivit ut det på ett vanligt cardstock för att slutligen lägga till några fysiska detaljer.


Jag har gjort ett så kallat hybridkort till svärfar. Grunden byggde jag ihop i mitt fotoredigeringsprogram, skrev ut och har stämplat och lagt till ett fåtal dekorationer på det slutliga kortet.
Kort av Mahlin78


Från ett avskalat kort till en mycket läcker hatt!


En hatt av en toarulle och en cirkel av cardstock. Målad med svart Gesso och dekorerad med diverse metall och resultatet en Steampunk-inspirerad hatt.
Hatt av HozzanDetaljbild på delar av hatten.
Hatt av Hozzan


Hatt är inget jag ser så många bära i min hemstad idag, dock var det vanliga i min uppväxtstad. Vi får se om jag lyckas övertala min bättre hälft till att förstå hur snygg han skulle vara i en enklare hatt! Nu ska vi strax åka och fira svärfar på hans dag, min egna pappa har fått ett kort med posten och ska senare under dagen även få ett telefonsamtal.

Skrotbokens länkar
- Vi firar far av Pippin
- Fars dag i köket av Mahlin78
- Fars firas med trappstegskort av Mahlin78
- På söndag firar vi far av Bi
- Vi firar far på hans egen dag av Bi
- Fristajlad fars dag - att hitta scrapskatter i vardagen av ScräpEmma
- Alternativ fars dagtårta av Bi
- Blinga farsan av maxell


0 kommentarer: