Magisk Halloween

on 16 oktober 2014

av maxell

Inför Halloween skapar vi alster där vi använder oss av minst en trollstav och minst en detalj som vi hämtat från ett lexikon eller en bok.

Idag den 16e oktober är lexikonets dag och den 27e oktober är det den interntionella skolbiblioteksdagen. Med läsande på datorskärmar är det två dagar värda att uppmärksamma. En bok är en bok. :)

Vi har valt att kombinera dessa bokrelaterade dagar med vad som händer den 31a oktober, dvs Halloween. På var alster använder vi oss av minst en trollstav (för Halloween) och minst en detalj som vi hämtat från ett lexikon eller en bok.

Tussling inleder med en häxa som är i full färd med trollformler för att koka ihop en festlig halloween.


En häxa som brygger en häxbrygd och bakom motivet sticker en bit av trollformeln fram.
Kort av Tussling


Ypperligt att hämta trollformlerna från en... trollbok. ;)

Även Chruss trollar inför Halloween. Här är det höga hatt och trollstav i högsta hugg för att trolla fram godis och busar.


Små trollkarlar i hög hatt och trollstaven redo efter att ha läst i texten hur de ska trolla till sig goooooodis... De kan ju även ha klätt ut sig till en söt katt och busar...
Kort av Chruss


Jo, det är välkänt att katter är listiga små busar som inte tackar nej till godis...

Vi avslutar med mitt (maxells) eget alster. Det är en Halloweentavla med en egentillverkad trollstav som används för att trolla fram en magisk Halloween.


Svart bakgrund är en av mina många favoriter. I mina ögon får svart de övriga färgerna att poppa och det gäller definitivt när svart kombineras med de klassiska Halloweenfärgerna.

Ett av spökena på mönsterpappret fick en egentillverkad trollstav. Basen är en tandpetare. Visst ät det något pillrigt att göra, men det går.

Texten "Magic Halloween" är självklar för denna Halloweentavla.
Tavla av maxell



Närbilder med dimensioner
Tavla av maxell


Halloween är en dag som förknippas med härliga färger och underbart lekfulla motiv att arbeta med. Passa på att leka och skapa minst ett alster.

Skrotbokens länkar

Halloweenrelaterade länkar
- Vi firar Halloween av Alien_bling - Ett inlägg från 2008 som berättar om Halloween, firandet och närliggande svenska högtider.
- Länk till tidigare publicerade inlägg i samband med Halloween

Länkar till inlägg relaterade till lexikon och böcker
- Tutorial - Färga in papper med hjälp av snö av Bi och maxell - En tutorial från 2011 där vi använder snö för att färga in papper varav några papper är boksidor
- Färgstarka böcker av maxell - Ett inlägg från 2011 där vi använder oss av tekniker för att färga boksidor som vi sedan använder för att skapa
- Bidrag och vinnare april månads tävling - Färgstarka böcker - Ett inlägg från 2011 med tävlingsalster där infärgade boksidor används för att skapa
- Collage - alster av maxell - Ett inlägg från 2011 där boksidor förekommer på flera alster
- Boktok eller tokig i böcker av Bi - Ett inlägg från 2014 där vi använder böcker för att skapa

0 kommentarer: