Tack!

on 28 november 2009

av Birgitta/Bi

Tänk ändå vilken kraft det kan finnas i ett enkelt litet ord. Nog minns vi väl alla en speciell händelse där vi eller någon annan har sagt: -Tack! och vi har känt det ända in i hjärteroten.

Jag tror nog att de flesta föräldrar känner igen sig om jag säger att vi gör vårt allra bästa för att inpränta i barnen hur viktigt det är att säga tack när man får något. Dessvärre tror jag att vi vuxna själva brister lite då och då och glömmer bort det lilla ordet, även om svenskarna sägs vara ett folk som tackar i tid och otid.

Kan man egentligen tacka i otid?
De exempel som framhölls i det resonemanget var bland annat den typ av samtal som utspelar sig i till exempel charkdisken:

- Ett hekto rostbiff, tack.
- Ett hekto, var det ja. Tack något mer.
- Jo, jag skulle nog ha lite medvurst också, tack.
- Medvurst, tack. Hur mycket ska vi ta av den då?
- Vi tar väl ett hekto där också, tack!
osv osv.


Känner ni igen er? Även om både charkdiskarna och tacken har blivit färre så tycker i alla fall inte jag att det är i otid!
Efter en del jämförelser i länder både när och fjärran så kan det inte hjälpas - jag är svag för våra, tack. Även ett tack sagt av slentrian kan betyda mycket för någon annan.

Tack och tacksamhet
Som scrappare och kortmakare lär man komma i kontakt med både ordet och fenomenet som sådant, vid ett flertal tillfällen. Under Skrotbokens första år har vi visat upp ganska många tackkort och visst känns det lite speciellt när man får ta emot ett personligt utformat tackkort.
Våra layouter bär spår av tackamhet över alla de vardagens under som vi kan glädja oss åt.

De tre vinnarna till sommarens "framtidstävling" fick tillsammans med sin vinst även ta emot några utmaningar (sex till antalet) som lite extra krydda. Idag har vi den stora glädjen att få presentera det första bidraget som kommer från Bollebygdsbo.
Hon har valt att skildra en av alla de saker vi har att få vara tacksamma över.


Brun cardstock som "fotomatta".
Ett fantastiskt härligt papper med höstfärger som var med i vinsten från Skrotboken.
Ovanpå detta har jag stämplat och embossat med stämplar från Kortmakaren och Forma hantverk.
Blombladen liksom löven kommer från Skrotboken.
I blomman sitter en brads som jag köpt någonstans

Kort av BollebygdsboDetaljbild med målande beskrivning
Kort av Bollebygdsbo

Själv har jag (Bi) valt att göra en layout över något som jag har haft anledning att känna stor tacksamhet över, många gånger under det senaste året.


Förra sommaren var jag och min dotter Sam ute och reste en del. Vi var bland annat över till släkt i Köpenhamn och där passade vi även på att gå på Zoo och muséer med mera, med mera.
Mina fötter var inte bra när vi inledde resan och de var då rakt inte bättre när vi avlutade den.
Vi var hemma någon dag innan vi åkte vidare till min mamma för att ett par dagar. När hon såg mina fötters ynkliga tillstånd mer eller mindre tvingade hon in mig i en affär där jag mötte en fantastisk försäljare. Han undersökte och analyserade fötterna och plockade sedan fram de perfekta skorna. Dyra som tusan men pappa sköt till de pengar som behövdes och jag som knappt kunde gå för egen maskin in i affären gick ut på gatan och svävade som på moln.
De är kanske inte de snyggaste MEN absolut de skönaste. =)
Tack pappa!

Layout av Bi

Det finns mycket vi kan vara tacksamma för. I USA har man precis firat färdigt Thanksgiving day, en helgdag då man firar allt man har att vara tacksam över men framför allt en dag då man visar sina nära och kära hur mycket de betyder för en själv. En av de största familjehögtiderna under året. I denna anda presenteras nästa kort.


Ett tackkort till en ...
Kort av Bi... ängel, som alltid finns till hands när man behöver henne!
Kort av Bi

Det var allt för nu - glöm nu inte bort att visa din tacksamhet oavsett vem eller vad den gäller.

Skapa gärna och som vanligt - du vet var vi finns! Kommentera flitigt och e-posta gärna ett alster till oss - jag lovar vi blir väldigt tacksamma! =)

0 kommentarer: