av Birgitta/Bi

Undrar just om du firade Världsdagen för intellektuell äganderätt i lördags?
Jag gjorde det inte då jag var på scrapträff och fullt upptagen med att skapa nytt material. Med denna dag som utgångsläge har Skrotboken fokuserat på den sista av april månads trender och har skapat alster inspirerade av Project Life och använder också minst en symbol för copyright för att uppmärksamma upphovsrätten till konstnärliga verk.


Temat för Världsdagen för intellektuell äganderätt (World Intellectual Property Day) är i år "Movies – A Global Passion" detta med anledning av att det i år är 100 år sedan Charlie Chaplin skapade filmen "The Tramp". Bakom dagen finns organisationen World Intellectual Property Organization, WIPO, som sedan 1974 har varit ett fackorgan inom Förenta Nationerna. Denna organisation har upprättats för skapa ett skydd för intellektuell egendom över hela världen genom samarbete mellan staterna. Organisationen har ett nära samarbete med Världshandelsorganisationen (WTO).
Vad som skedde denna dag värden över kan du bland annat se på deras facebooksida, se länk nederst i detta inlägg.

Project Pages/Project Life
Hur kopplar vi då detta till skapande inspirerat av Project Life?
Jo, Project Life bygger på principen små kort/rutor/block som sammanfogas till en helhet - liksom filmrutor blir till en hel film. ;)

Egentligen är Project Life ett steg tillbaka till mer ursprunglig scrapbooking där enkelhet, mindre utsmyckning och foto, text och minnessaker stod i fokus. I dagens stressiga samhälle är det kul men ibland svårt att hinna sitta ner och göra en utsmyckad scrapbooking sida eller ett album och då kommer Project Pages som ett supersmidigt alternativ. Enkelt att förbereda och ett snabbt sätt att fylla album, antingen utifrån ett givet tema eller utifrån ett mer slumpartat val.

Många ser här möjligheten att skapa om mer vardagliga händelser och gör album med en sida/ett uppslag per dag, per vecka eller per månad.
Det är med andra ord inte så förvånande att denna trend har kommit för att stanna. Under våren har i princip alla märken släppt minst en serie anpassad för Project Life eller skapande med influenser av Project Life.

Grundprincipen är att små kort avsedda för journaling, dekoration och liknande samsas med fotografier i plastfickor i album. Det finns olika modeller av plastfickor; som har olika antal småfickor, och man kan i ett och samma album variera vilken sort man använder för att få fram olika effekter och för att kunna använda fotografier av olika format.
Det blir också allt vanligare att man kombinerar med att sätta in "vanliga" scrapbooking layouter i samma album som Project Life sidorna. Fungerar toppen som komplement till varandra.

Inspirerad av Project Life
Dags att ta en närmre titt på hur Skrotbokens inspiratörer har tolkat detta tema. Mahlin78 tänker i förväg ...


Jag har gjort en Project Life-sida med bilder från min senaste födelsedag. Den kommer passa fint in i det album jag ska framkalla i början av nästa år med mina PL-sidor från 2014.
Digital Project Life sida

Smidigt att skriva ut allt på samma gång i ett album samtidigt som arbetet får fortgå lite nu och då under ett år.
Det är en av de största fördelarna jag kan se med just Project Pages, att du kan förbereda innan och fylla på med material efter hand. Jag tänker framför allt på alla de babyalbum som säkert är fulla av en massa "hål".

Jag var duktig på att fotografera (trots usel kamera) och skriva små lappar med händelser men hann aldrig sätta ihop det till en enhet. Nu 14 år senare är det betydligt svårare att få ihop helheten - jag lovar! Tänk om jag hade ägnat en del av graviditetstiden åt att förbereda ett album med Project Pages då hade jag kunna göra noteringar om dagshändelser direkt i albumet och ta foton som passade in i sammanhanget. Dessa kan man alltid hitta tillbaka till med hjälp av datum på fotot. ;)
Ett litet tips på present till alla bekanta som väntar eller som just fått barn.

Modellen med Project Pages kan även anpassas till andra alster än album. Chruss använder till exempel en plastficka på sitt kort.


Jag har använt ett kort och stoppat det i en ATC-ficka och limmat på kortet. Temat är tebjudning så man kan ge bort en tebjudning och så kan mottagaren använda kortet som journaling ...
Kort av Chruss



Detaljbild med Copyright ;)
Kort av Chruss

Själv har jag (Bi) låtit mig inspireras inte bara av plastfickorna utan också av själva blockmönstret som uppstår när plastfickorna fylls.


Jag har valt att göra ett kort med tydlig blockindelning och sparsmakat med dekorationer, lite som mitt intryck av hur en Project Life-sida ofta ser ut.
Kort av Bi



Insidan av kortet med en plastficka och ett journaling-/hälsnings-/presentkorts kort, samt inflikat en närbild på den ritade copyright symbolen på framsidan.
Kort av Bi

Har du hoppat på trenden med Project Life? Hör gärna av dig via kommentar till detta inlägg eller genom att e-posta oss.
Har du liksom vi skapat alster som är inspirerade av Projet Life/Pocket Pages? Lämna en kommentar med en fungerande direktlänk till ditt alster. Delad glädje är dubbel glädje.

Med dessa små trendrapporter är nu april månad snart slut och det är dags att hålla helg. Jag/vi önskar er alla en fantastiskt fin Valborg och Första Maj helg! Hoppas ni får möjlighet att var ute i vår-/sommarvärme och att det blir rikligt med möjligheter till fotografering och insamlande av minnen till framtida dokumentation, om det så blir i form av Project Life eller "vanlig" scrapbooking/kortmakeri.

Länkar
World Intellectual Property Day - officiell hemsida
World Intellectual Property Day på Facebook


Skrotbokens länkar
Trendiga julkort i grafiska mönster av Bi
Direktlänk till alla trendrelaterade inlägg

Färgfynd

on 20 april 2014

av Mahlin78

I dagens inlägg har vi inspiratörer smittats av guldfebern, med anledning av att det den 21 april är 280 år sedan Gallehushornen hittades. Med på våra alster finns även en touch av årets färg, Radiant Orchid.

Gallehushornen
Gallhushornen var två ornerade guldhorn från ca 400 e.Kr. Det första återfanns redan 1639 och det andra 1734, båda två på ungefär samma plats. Hornen blev skänkta av Greven av Schakenborg till Kung Kristian VI, som lät få hornen avbildade. De bägge hornen blev sedan förvarade i det Kongelige Kunstkammer, som natten mellan den 4 och 5 maj 1802 utsattes för stöld av guldsmeden Niels Heidenreich, som tog de båda hornen. Guldsmeden smälte ned båda hornen. Denna händelse väckte stor uppmärksamhet, och fick skalden Adam Oehlenschläger att skriva dikten Guldhornene.

Båda hornen var smyckade med figurer och ornament i relief, dock vet man inte vad dessa figurer skulle föreställa. Under åren har det presenterats en mängd teorier. Det mindre av de båda hornen hade inskriptionen "Ek hlewagastiR holtijaR horna tawido", vilket har tolkats som "Jag, Lägäst, Holtes son, gjorde (eller: lät göra) hornet", och har daterats till folkvandringstiden, åren 400 till 450. Man gjorde även några avgjutningar i gips som skulle skickas till en kardinal i Rom, men skeppet med gipsavgjutningarna förliste utanför Korsika.

Årets färg Radiant Orchid
Pantone, som är ett färgföretag, meddelade tidigare under 2014 att årets färg är Radiant Orchid. I över 10 år har Pantone´s "årets färg" (color of the year) påverkat grafisk design, mode och även tillverkningsindustrin, till exempel produkt-och förpackningsdesign. Färgen Radiant Orchid beskrivs av företaget som "En förtrollande harmoni av fuchsia, lila och rosa undertoner. Radiant Orchid inger förtroende och utstrålar glädje, kärlek och hälsa. Det är en fängslande lila, en som drar dig in med sin avväpnande charm".

Men vi inspiratörer nöjer oss inte med att endast jobba med dessa två färger på dagens alster, utan vi har även använt oss av några andra vårfärger. Exempel på dessa är Placid Blue, Violet Tulip, Hemlock, Freesia, Cayenne, Dazzling Blue, Sand, Paloma, and Celosia Orange.

Med all denna färginformation i minnet ger vi oss i kast med dagens färggranna alster. Dagens första alster passar äggstra bra med tanke på att det är påsk!


April månad är full av sprakande färger och påskägg! Det jag tänkte inspirera med är just ett påskägg, fast på mitt lilla vis och smak :-) Detta är egentligen ett "vanligt" ägg man kan köpa i vilken affär som helst, men som jag målat över med vit akrylfärg och sen sprayat med glimmer mist Iridescent Gold för att få en liten guldskimmrande yta. Spetsen färgade jag in med en lila stämpeldyna. Vårens trendfärger innehöll ju bland annat både lila och guld.
Påskägg av Carolina

Ett traditionellt ägg till formen, men utsidan har fått en riktigt snygg touch.


Blommorna och bladen har jag även här duschat med glimmer misten. Jag vet inte vad ni tycker, men visst får man en liten vårkänsla med dessa färger och fjärilar?!
Närbild på påskägg av Carolina

Ett tack-kort är alltid bra att ha till hands, särskilt i påsktider.


Jag har skapat ett kort i det närmaste radiant orchid jag kunde komma. Jag har lagt till celosia orange och sand, och washitejpen jag använt är i guldfärg.
Kort av Spacegirl

Ett kort som passar bra nu när vi går mot varmare tider.


Mitt nästa projekt jag tänkte förhoppningsvis inspirera med är ett nytt kort med en längtan till en varm solig vår. Jag riktigt längtar till vår och sommar! Att kunna slappa i en hängmatta precis som mitt motiv! Jag har färglagt med promarkers, som vanligt, och försökt gå efter vårens trendfärger. Mina promarkers har ju inte samma namn som trendfärgerna, men de jag har använt är Arctic Blue, Violet, Soft Green, Magenta och Pumpkin. I blomvalet har jag även där försökt att tänka så nära jag kunde.
Kort av Emmy



Vårens trendfärger innehåller även inslag av guld, så då tyckte jag att just detta papper passade alldeles ypperligt :-)
Närbild på kort av Emmy

Det härliga färgtemat fortsätter på nästa alster.


Jag har kladdat i min art journaling bok och det kan jag lova var ett tag sedan. Har använt mig av färgerna Radiant Orchid , Freesia, Celosia Orange, Hemlock samt guld. Jag har dessutom använt mig av min hemgjorda strukturpasta och stämplat, embossat runt kanten.
Art journal av Hozzan

Från härliga färgsprakande alster till ett mer avskalat, men ack så fin text.


Simple and clean blev parollen här. Det mönstrade innehåller färgerna Radiant Orchid, liksom kortbasen fast en nyans mörkare, Cayenne och Celosia Orange. Guldet är hörnstickers samt fjärilen.
Kort av Chruss

Slutligen ett digitalt alster från mig (Mahlin78).


Jag har gjort en digital layout med ett foto från när jag senast hade varit hos frisören. Färgerna var så läckra att jobba med och blanda framför allt! Just när man som jag jobbar digitalt är det svårt att få fram skiftningarna i färgerna, men mitt bakgrundspapper är guldfärgat, lixom den brad som återfinns strax ovanför fotot.
Digital layout av Mahlin78


När det gäller att använda färg inom mitt pysslande är jag ganska fri, vilket innebär att jag mer än gärna testar och utmanar mig själv. När det kommer till färg inom hemmets fyra väggar är jag betydligt mer försiktigt och kör på säkra kort, samma sak när det gäller mina kläder jag bär.

Länkar

Dagens länksamling ter sig lite annorlunda mot tidigare, då jag har valt att inte plocka ut enskilda inlägg, utan en hel kategori med inlägg. Tveka inte att kolla vidare i vår kategorisamling som finns i högra spalten

- Inlägg om färg
- Inlägg om nyheter och trendspaning


av Birgitta/Bi

I gårdagens inlägg utlovades en liten minitutorial över hur man kan använda silkespapper för att få en läcker bakgrund med mycket struktur.

Det går att få fram både enkel och mer avancerad struktur liksom det går att få fram ett riktigt bra läderlikt utseende.

Du behöver:
Silkespapper
Lim/limstift/ decoupagelack eller liknande

För mer utsmyckning kan dessutom användas:
Stämplar
Färger för färgläggning
Distress Ink eller motsvarande till infärgning

Eventuellt annat material att lägga under silkespappret för ytterligare struktur. Här kan man till exempel använda frön, trådar tja vadsomhelst endast fantasin sätter gränser. ;)

De silkespapper jag har använt här är bonusmaterial som jag fått då jag köpt blommor samt silkespapper från en skokartong.


Börja med att stämpla motiv och eller mönster.
Om du önskar att färglägga motivet ska det också göras innan nästa steg.

För den som inte önskar motiv men som vill färga in silkespappret med distresser, alcohol Ink eller liknande för att få fina färgskiftningar i pappret kan göra det nu innan nästa steg.


Skrynkla ihop silkespappret riktigt ordentligt. För att få en bra läderlook skall pappret skrynklas ihop till en liten hård boll.



Skär ut en lagom stor bit cardstock för den bakgrund du tänkt dig.
Pensla ut ett tunt lager lim/limstift eller liknande över hela bakgrundspappret.



Öppna försiktigt upp silkespappret utan att släta ut skrynklorna för mycket.

Lägg försiktigt silkespappret på bakgrundspappret. Börja med den yta som har ett motiv och tryck försiktigt fast silkespappret på bakgrundspappret samtidigt som du försöker måtta in motivet så det kommer rakt. Platta inte ut alla små skrynklorna utan arbeta försiktigt.
Limstift är mer förlåtande och tillåter att man lyfter silkespappret för att justera efterhand, andra lim kan fästa mer direkt. Prova dig fram.



När pappret torkat kan med fördel ytan distressas för att få fram en tydligare struktur.

Tips 1 För att få fram ett läderaktigt utseende bör silkespappret först färgas in med en ljusare färg innan pappret skrynklas och limmas för att sedan distressas med en mörkare nyans efter att ytan torkat.

Tips 2 Genom att förskjuta silkespappret åt olika håll kan du får fram fler strukturer i mönstret, se nedan.


Här har silkespappret förskjutits åt olika håll medan det fästes mot bakgrundspappret.



På detta kort har frön först fästs på underlaget innan silkespappret fästes över.

Vill du hitta fler roliga sätt att använda vårens trendmaterial silkespapper på, föreslår jag att du tar en stund framför datorn. Det finns många kul och spännande tekniker på till exempel You Tube. SIlkespapper heter tissue paper på engelska.

Skrotbokens länkar
Omtanke och ett frö av liv ... av nick

av Birgitta/Bi

Idag på Palmsöndagen inleds stilla veckan. Fyra händelser ger oss bakgrunden till temat för vårt skapande som idag går ut på att skapa omtänksamma och ömsinta kondoleans-alster med struktur, där vi använder oss av årets trendmaterial silkespapper och träfanér - gärna i kombination med varandra. Med på samtliga alster skall även finnas frö, valfri tolkning.

Vi backar tillbaka ett par dagar och minns vad som skedde den 9 april 1984 (det vill säga för 30 år sedan. Vid Oscarsgalan i Hollywood fick då filmen Ömhetsbevis med Jack Nicholson och Shirley MacLaine hela fem Oscars. Detta i kombination med den kommande påskhelgens långfredag där sorg och död på tredje dagen vänds till påskdagens uppståndelse och liv, i likhet med vårens frösådd där det till synes döda fröet åter väcks till liv gör att vi idag vill ägna en stund åt kondoleans kort.

Det kan många gånger kännas svårt att skapa kondoleanskort och/eller göra layouter om sorg, död och saknad. Det är en fråga som då och då dyker upp i bloggar, forum och i grupper på facebook. Idag vill vi ge ett par exempel på hur vi har löst detta samtidigt som vi har använt oss av vårens trendiga material silkespapper och träfanér.

Trendig struktur
Det finns många bra sätt att använda dessa båda material för att få fram lite extra textur och struktur på sitt alster. Ett annat bra material som är extra trendigt i vår är säckväv, ett material som dessutom lämpar sig väl på till exempel ett kondoleanskort, dock finns inget sådant alster med idag.

I vår finns det gott om dekorationer i träfanér men det går utomordentligt bra att göra egna. Mer om detta i slutet av detta inlägg. Nu tar vi en titt på Cruss fina kondoleanskort.


Här har jag använt både fröstämplar och riktiga frön samt en liten fanérpippi.
Kort av Chruss


Saknad, älskad, vad mer behöver egentligen sägas i stunder av sorg? Det behövs inte så många ord, bara en vilja att visa att man finns där som stöd när sorgen blir för tung att bära själv.
Jag (Bi) har använt mig av en stämpel som jag tycker fångar detta budskap väldigt bra.


Jag valde att använda silkespapper för att få lite mer struktur på bakgrundspappret. Boken är utstansad ur träfaner och blomman är gjord av fänkålsfrön.
Bakgrundspappret har också fått en lätt dusch av glimmermist.

Kort av Bi

Mitt andra kort har en mer lättsam framtoning. Jag tycker att texten på insidan av kortet fungerar utmärkt även vid kondoleans. Lite humor kan kännas befriande även i tillfällen av sorg.


Till detta kort har jag låtit fröna (sesamfrön då de var tillräckligt ljusa i färgen) hamna under silkespappret. Vallmon är först stämplad och målad med H2O färger innan det monterades på kortbasen.
Kort av Bi

Oooups, finn fem fel i bilden nedan!


Detaljbild på texten på insidan av kortet.
Närbild på den struktur som blir av frön och silkespapper.

Kort av Bi

Nåja, kanske inte fem fel men två! Upptäckte nu att jag (eftersom jag blev avbruten av ett telefonsamtal medan jag målade) har glömt bort att måla färdigt blomman. Bara att åtgärda i efterskott. ;) Visst är det märkligt att det alltid syns bättre på foton efteråt.

Mer om hur bakgrunden med silkespapper är gjord kommer i ett eget inlägg imorgon.

Stansa i träfanér
Du kan lätt göra dina egna figurer genom att klippa, skära eller stansa ut figurer och mönster ur ark med träfanér. Fanér finns att köpa i hobbyaffärer men det går också bra att använda material som man finner i vardagen, vi gillar ju som bekant återvinning.

Till den utstansade boken på mitt kort ovan har jag använt mig av träfanér från en ask som det varit en brieost i. Just detta fanéret är lite kraftigare så stansen kunde inte skära helt igenom men spåren var tillräckligt djupa för att jag med en sax lätt skulle kunna klippa igenom det sista.
Tunnare fanér finns till exempel i de små "båtar" som Pølsemannen serverar sin Pulled Pork i, dessa finns dock inte att tillgå i hela landet men fler exempel finns säkert även om jag inte kommer på något just nu. ;)

Viktigt att tänka på innan man stansar eller skär/klipper är att fukta lite lätt med vatten (en lätt dusch räcker) på fanéret för att minska risken för sprickor.
Om du vill göra ett eget mönster går det bra att "rita" upp kanterna med ett präglingsverktyg. Glöm inte mjuka upp fanéren med en lätt vattenmist först. Följ spåret tills det är djupt nog att säkert klippa eller skära ut det sista.
Lycka till med ditt experimenterande med vårens trendmaterial silkespapper, säckväv och fanér.

Som vanligt finns länkar nedan till tidigare publicerade inlägg där du kan finna mer inspiration i anslutning till dagens tema.

Länkar
Wikipedia om filmen Ömhetsbevis


Skrotbokens länkar
Sorgebud och kondoleans av Bi & maxell
En helg för att minnas av maxell
Bred dina vida vingar av Bi
Då terror vänds till kärlek och styrka av Bi


av Birgitta/Bi

40 år sedan åkte min familj (6 personer i liten personbil) på bilsemester genom bland annat Danmark, Tyskland men med Holland som huvudsakligt mål. På varenda restaurang, krog och liknande som hade en jukebox såg vi barn det som vår främsta uppgift att promota en och samma låt - eurovisionsvinnarna ABBA med Waterloo. Idag skapar Skrotboken musikaliska alster med minst två trendiga dekorationer.

Idag den 6 april för 40 år sedan (1974) vann den svenska popgruppen ABBA eurovisionsschlagerfestivalen i den sydengelska badorten Brighton med låten Waterloo. Låten framfördes på engelska och med producenten Stikkan Andersson utklädd till Napoleon. Ett historiskt ögonblick på flera sätt då det dessutom innebar att Sverige vann sin första seger i denna årliga musiktävling. Denna vinst gjorde att Sverige året därpå för första gången fick arrangera tävlingen.

Jag minns att jag för en gångs skull tyckte att rätt låt vann och tro mig vi var stolta som få då vi tryckte igång Waterloo gång på gång i alla de jukeboxar vi kom förbi under vår semester. På den tiden var de vanligt förekommande så låten spelades dagligen. I retrospektiv måste det varit tämligen irriterande för alla andra men vi var stolta över att tillhöra vinnarlandet och gjorde allt för att få spela vinnarlåten.

Trendiga dekorationer
Under april kommer Skrotboken att visa alster med fokus på årets trender och idag är det dags att se närmre på de dekorationer som är i ropet just nu. De flesta är gamla kändisar som kommit tillbaka igen men det finns även en del nyheter. Stort i år både som dekoration och som mönster i olika pappersserier är nygamla dekorationer som gammaldags kamera, stjärnor, kasettband, pilar, hjärtan och chevronmönster men även nyare som räv ("What does the fox say? ..."), geotags, floppydisk och videospelskontroller.
Stjärnor har "alltid" funnits där men det finns de som anser att det mycket väl kan vara årets mesta motiv/form/dekoration.

Med en musikalisk twist på våra alster låter vi nu mynten trilla ner i jukeboxen och inleder dagens show med en layout av Mahlin78.


Jag har scrapat bilderna från Dregens rum på Hesselby Slott strax utanför Stockholm. Bilden på Dregen är vad som möter dig när du öppnar ögonen på morgonen. =) Jukeboxen på rummet var riktigt läcker och innehåller en skiva - Backyard Babies!
Chevronmönster har jag kommit att tokgilla, i kombination med pilar och stjärnor blir det riktigt snygga alster!

Digital layout av Mahlin78

Chewronmönstret gör verkligen mycket för att lyfta fram det tuffa i både Mahlin78 och Hozzans layouter.


Sommaren 2008 besökte BWO vår stad och lyckan var stor när min dotter fick ett signerat idolkort i sin hand.
Jag har gjort egen strukturpasta som jag kletat på svart cardstock genom att stryka den över en stencil. Därefter stänkt färg och utav de populära nyheterna som finns bland vårens trender har jag washitejp med chevronmönster, flair button, enamel dots dvs prickarna i ett slags plastmaterial, pilar, hjärtan, stjärnor och till sist en geotag.

Layout av Hozzan

Nederst i detta inlägg kommer receptet på den strukturpasta som Hozzan har använt sig av men nu dansar vi vidare i musikfestivalanda med glitter och stjärnglans.


Vem säger att less is more? Jag tycker om att ha mycket och många detaljer på mina kort!!
Temat musikalisk trend hjälpte mamma mig med hur jag kunde tänka. Vi kom fram till att det nog rörde sig om lite från hennes tid dvs runt 70- och 80- talen. Så det fick bli så.
Tamburintjejen kommer från KennyK och den är målad med Promarkers.
Detta var mitt första inlägg som gästinspiratör här på Skrotboken och snart kommer ett andra.
Tack för att du tittade!

Kort av Emmy



Här är en liten närbild på där jag skrivit 70s med Sticklers.
Kort av Emmy

Stjärna och många pilar finns med på Emmys kort samt en ...
"... dancing queen, young and sweet, only seventeen
Dancing queen, feel the beat from the tambourine
You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, diggin' the dancing queen"
för att citera ABBA. Från en dancing queen till en annan ...


Då var det dags att visa upp mitt första bidrag som gästinspiratör!
Det blir ett kort denna gång där jag, till skillnad från min dotter, inte har använt så mycket dekorationer.
Då vi satt och klurade på vad temat kunde handla om kom vi fram att det kändes lite 70- och 80-tal över det hela. Lite disko kanske?! Denna käcka tjej känns lite disko-aktig, eller?! Henne hittade jag på coloring-book.info (där finns massor att hämta) och målade sen henne med distresser.

Kort av Carolina



På hjärttagen har jag skrivit U R Here med en 3D dekorpenna för att få ett litet lyft i texten.
Kanterna på papperna har jag skrapat med en edgescraper för att få en lite sliten och gammal look. Därefter har jag använt mig av distresser för att färga in lite.

Kort av Carolina

Ännu en sångstjärna bjuder Chruss på. Ett kort till den bästa av dem alla. ;)


Här har jag använt ett musikpapper med en tjej som sjunger samt noter. Till detta stansade jag ut 2 stjärnor varav den ena hamnar vid hennes ansikte.
En pil med chevronmönster under fullbordar det hela.

Kort av Chruss

Som utlovat ovan följer här receptet på Hozzans strukturpasta, mycket nöje.

Recept på struktupasta
1/4 kkp (drygt 1/2 dl) talk eller puder
1 msk skollim
1 msk vit akrylfärg
ev. lite vatten

Blanda puder, lim och akrylfärg till en tandkrämsliknande konsistens, späd ev. med vatten om det behövs. Förvaras i en lufttät burk.
Den torkar relativt snabbt på alster, naturligtvis beroende på hur tjockt lager man lägger men på ca 20 min så har det torkat.

Nedan finner du länkar till tidigare publicerade inlägg där dekorationerna bland annat bestått av pilar, stjärnor och hjärtan.

Länkar
Wikipedia om Waterloo (sång)


Skrotbokens länkar
Pilar och spjut av Bi
Stjärnjul av Mahlin78
When You wish upon a star ... av Bi
Gläns över sjö och strand ... av Bi
Låt hjärtat va med ... av Sam

Varmt välkommen Carolina!


Carolina/carolinapysslig


Så här kom jag i kontakt med scrapping och kortmakeri: Året var 2007, strax innan jul, då min mamma och hennes granne visade och inspirerade mig. Sen var jag fast!!!

Mitt bästa scrapminne: Oj?!!! Har ett projekt som precis påbörjats och som jag hoppas går vägen. Då kommer det att bli den bästa!! Annars är det nog en korsett som jag gjorde till en vän i. Blev så bra och mycket uppskattad!

Mitt sämsta scrapminne: Mitt sämsta vet jag inte direkt. Har gjort många fatala misstag som jag har fått göra om, men som samtidigt har lärt mig mer ;)

När jag kommer över Alladins lampa ska jag passa på att önska mig: Hade jag haft Alladins lampa hade jag nog önskat mig en Cameo, lycka för min familj och en härlig sommar!!

Mitt goda råd till alla som skapar: Mitt råd för andra scrappa är; rusa inte iväg i tankarna utan försök fokusera på det du vill skapa. Blir mindre fel då, hihi! Var dig själv i dina kreationer, då blir resultatet bäst!

I övrigt vill jag säga ... Annars är jag en glad mamma och fru i mina bästa år, boendes i Vittsjö. Arbetar inom psykiatrin som undersköterska. Har precis upptäckt Krav Maga och bara njuter på varje träningspass!

Länk till min blogg: http://carolinapysslig.bloggplatsen.se/

Varmt välkommen Emmy!


Emmy Norrman


Så här kom jag i kontakt med scrapping och kortmakeri: Jag började scrappa ca 2012. Det var när jag började skriva små hälsningar på vikta papper med lite klistermärken på.

Mitt bästa scrapminne: Det var när jag gjorde; typ mitt 8:e kort, och frågade mamma vad hon tyckte och hon sa att det var jättefint!!

Mitt sämsta scrapminne: Det är nog när jag hade lagt ner jättemycket tid på ett kort för att sen upptäcka att jag gjort det på fel håll, haha!!!

När jag kommer över Alladins lampa ska jag passa på att önska mig: Jag hade önskat fred på jorden, att alla var lika rika och inget annat om jag hade Alladins lampa.

Mitt goda råd till alla som skapar: Mitt råd till andra är att inte tänka på vad andra tycker utan gör vad du själv vill, följ din egen stil.

I övrigt vill jag säga ... Jag är 11 år. Har en storebror som heter Charly. Jag är en SCRAPPARE!!!!

Välkommen trendiga april!

on 1 april 2014

Skämt eller ej, nu är april kommen och våra inspiratörer tar nya tag!

Förr kallades april för gräsmånad eller grödemånad i Sverige och sällan har det väl varit mer sant än i år. Hos mig (Bi); nere i Skåne, har redan gräsklipparen fått komma fram för premiärturen.
Nu när solen kommit och det börjar bli lite varmare fullkomligt exploderar allt och pollenrapporterna avlöser varandra. Jag tycker synd om alla allergiker men fröjdas över att våren är här.

Under april kommer vi att vara trendinriktade så vill du se vad som är hett under våren är det bäst att du tittar in regelbundet. Ännu en anledning att kika in är för att se vad vår nya inspiratör Citronlime hittar på. Välkommen till oss som fast inspiratör!

Nya gästinspiratörer i april
Under april gästas vi av inte mindre än två personer, dessutom mor och dotter! Presentationer publiceras kommande dagar. Välkommen till Skrotboken hälsar vi även er!

Kontakta oss
Vi ser fram emot en inspirerande månad så glöm inte kolla in här var vecka eller sök upp oss på facebook!

Vi påminner om att du alltid är välkommen att höra av dig till oss med tips och idéer. Vill du vara vår gäst eller känner du till någon som du tycker borde vara det? Skicka in en intresseanmälan till Skrotboken.

Samma adress gäller för den som är intresserad av att sponsra Skrotboken och göra reklam för sin verksamhet.

Välkommen till april månad!

Prenumerera på: Inlägg (Atom)